Til hovedinnhold

17. mai-muffins - red velvet cupcakes

1 h 30 min
15 varer
210
17. mai muffins - red velvet cupcakes

Lag 17. mai-muffins til festdagen! Her får du staselige red velvet cupcakes som toppes med flagg-glasur i rødt, hvitt og blått. Red velvet kjennetegnes av den røde fargen som du får av å blande konditorfarge i muffinsrøren. Resultatet er saftige muffins med smak av sjokolade.

Red velvet-muffins er perfekte både til 17. mai, en morsom barnebursdag og andre feiringer.

Ingredienser

12
porsjoner
Obs: Oppskriften gir 16 muffins

Red velvet-muffins

  • 125 g smør, romtemperert
  • 300 g sukker, finkornet
  • 2 stykker egg, mellomstore/store
  • 5 ss kakao
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts salt
  • 1 dl melk
  • 1.5 dl fløte
  • 1 ts hvitvinseddik
  • konditorfarge, rød

Glasur

  • 600 g kremost naturell, romtemperert
  • 400 g smør, romtemperert
  • 1 kg melis, evt. litt mer
  • 0.5 stk sitron, saften
  • konditorfarge, rød og blå

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Red velvet-muffins

  • 125 g smør, romtemperert
  • 300 g sukker, finkornet
  • 2 stykker egg, mellomstore/store
  • 5 ss kakao
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts salt
  • 1 dl melk
  • 1.5 dl fløte
  • 1 ts hvitvinseddik
  • konditorfarge, rød

Glasur

  • 600 g kremost naturell, romtemperert
  • 400 g smør, romtemperert
  • 1 kg melis, evt. litt mer
  • 0.5 stk sitron, saften
  • konditorfarge, rød og blå

Red velvet cupcakes

Varm ovnen til 180 grader.
Visp smør og sukker lyst og kremet. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen kakao, mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland det tørre inn i røren vekselsvis med melk og fløte.
Rør til slutt inn eddik og farg muffinsrøren rød med konditorfarge. Fordel røren i muffinsformer. Fyll formene 3/4 fulle.
Stek muffinsen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten virker fast når du trykker forsiktig på den. Avkjøl kakene.

Frosting

Lag frosting. Visp kremost og smør til blandingen blir lys og luftig.
Visp inn melis og sitronsaft og visp videre til ostekremen blir helt glatt, jevn og luftig.
Farg 1/3 av ostekrem rød og 1/3 av kremen blå. Bruk en stor sprøytepose med en glatt- eller stjerneformet tupp.
Fyll i hvit, blå og rød ostekrem. Det enkleste er å først fylle de tre kremene i hver sin sprøytepose, for så å sprøyte det over i den store posen. Fargene skal ligge ved siden av hverandre slik at de ikke blandes, men sprøytes ut samtidig.
Topp muffinsene med store fargerike topper. Oppbevares kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Red velvet cupcakes

Varm ovnen til 180 grader.
Visp smør og sukker lyst og kremet. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen kakao, mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland det tørre inn i røren vekselsvis med melk og fløte.
Rør til slutt inn eddik og farg muffinsrøren rød med konditorfarge. Fordel røren i muffinsformer. Fyll formene 3/4 fulle.
Stek muffinsen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten virker fast når du trykker forsiktig på den. Avkjøl kakene.

Frosting

Lag frosting. Visp kremost og smør til blandingen blir lys og luftig.
Visp inn melis og sitronsaft og visp videre til ostekremen blir helt glatt, jevn og luftig.
Farg 1/3 av ostekrem rød og 1/3 av kremen blå. Bruk en stor sprøytepose med en glatt- eller stjerneformet tupp.
Fyll i hvit, blå og rød ostekrem. Det enkleste er å først fylle de tre kremene i hver sin sprøytepose, for så å sprøyte det over i den store posen. Fargene skal ligge ved siden av hverandre slik at de ikke blandes, men sprøytes ut samtidig.
Topp muffinsene med store fargerike topper. Oppbevares kjølig frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?