Til hovedinnhold

Bløtkake med jordbær

2 h
9 varer
116
Bløtkake med jordbær

Bløtkake med jordbær er en staselig kake med smak av jordbær, krem og vanilje. Med hjemmelaget sukkerbrød blir kaken ekstra god!

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stykker egg, store
  • 240 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 200 g smør
  • 1 dl kremfløte
  • 240 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Fyll

  • 2 kurv jordbær
  • sukker
  • 6 dl kremfløte
  • 1 dl jordbærsyltetøy

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg, store
  • 240 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 200 g smør
  • 1 dl kremfløte
  • 240 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Fyll

  • 2 kurv jordbær
  • sukker
  • 6 dl kremfløte
  • 1 dl jordbærsyltetøy
Bruk 2 runde former, ca. 18-20 cm i diameter. Varm ovnen til 170 grader. Kle formene med bakepapir.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til stiv eggedosis.
Smelt smøret og tilsett fløten. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smørblandingen og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Fordel røren i formene og stek kakebunnene ved 170 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøl kakene i cirka 10 minutter i formen og så videre på rist.

Montering

Rens og del jordbærene i små biter, men spar de fineste jordbærene til pynt. Dryss over litt sukker etter smak og la bærene marinere i 10-15 minutter.
Del kakene i to jevne lag. Pisk fløten til myk krem.
Legg en bunn på et kakefat. Smør på et tynt lag syltetøy og dryss over godt med jordbærbiter. Bre over et tykt lag krem, legg på neste kakebunn og gjenta prosessen. Pass hele tiden på at kaken blir så rett som mulig.
Avslutt med den siste bunnen og dekk hele kaken med resten av kremen. Pynt med delte jordbær og server med det samme eller la kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk 2 runde former, ca. 18-20 cm i diameter. Varm ovnen til 170 grader. Kle formene med bakepapir.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til stiv eggedosis.
Smelt smøret og tilsett fløten. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smørblandingen og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Fordel røren i formene og stek kakebunnene ved 170 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøl kakene i cirka 10 minutter i formen og så videre på rist.

Montering

Rens og del jordbærene i små biter, men spar de fineste jordbærene til pynt. Dryss over litt sukker etter smak og la bærene marinere i 10-15 minutter.
Del kakene i to jevne lag. Pisk fløten til myk krem.
Legg en bunn på et kakefat. Smør på et tynt lag syltetøy og dryss over godt med jordbærbiter. Bre over et tykt lag krem, legg på neste kakebunn og gjenta prosessen. Pass hele tiden på at kaken blir så rett som mulig.
Avslutt med den siste bunnen og dekk hele kaken med resten av kremen. Pynt med delte jordbær og server med det samme eller la kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?