Til hovedinnhold

Sjokoladeiskake

7 h
13 varer
440
Sjokoladeiskake
Kristine Ilstad - Det søte liv

Sjokoladeiskake ser fantastisk flott ut og er nydelig på smak, men er likevel lettvint å lage. Kaken egner seg både som dessertkake og til fest, og den kan fint oppbevares i fryseren i flere uker.

Iskremen lages av søtet, kondensert melk, som du kan kjøpe hermetisk. Denne gir iskremen den rette konsistensen og smaken, så pass på så du ikke forveksler med Vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner

Sjokoladekakebunn

  • 2 stykker egg
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 75 g smør
  • 1 dl hvetemel

Sjokoladeis

  • 400 g kondensert melk, søtet
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ts kaffepulver
  • 0.5 dl vann, varmt
  • 200 g kokesjokolade
  • 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt

  • 100 g melkesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekakebunn

  • 2 stykker egg
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 75 g smør
  • 1 dl hvetemel

Sjokoladeis

  • 400 g kondensert melk, søtet
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ts kaffepulver
  • 0.5 dl vann, varmt
  • 200 g kokesjokolade
  • 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt

  • 100 g melkesjokolade

Sjokoladekakebunn

Varm ovnen til 175 grader.
Visp egg, sukker, vaniljesukker og kakao raskt sammen.
Smelt smøret og bland i. Ha deretter i hvetemelet og rør til en jevn deig.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen i 15 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Sjokoladeis

Pisk først søtet, kondensert melk og kremfløte sammen til en myk og luftig krem.
Løs opp kaffepulveret i vamt vann. Smelt kokesjokoladen sammen med kaffen i en liten kjele. Rør sjokoladeblandingen jevn.
Ha først litt av den hvite kremblandingen i sjokoladen. Dette gjør at sjokoladeblandingen blir litt tynnere i konsistensen.
Vend så sjokoladeblandingen sammen med resten av kremblandingen og smak til med vaniljeekstrakt.
Hell sjokoladeisblandingen over kakebunnen i formen og sett kaken i fryseren i minst 5 timer, slik at isen stivner.
Ta kaken ut av fryseren cirka 15 minutter før servering og sett kaken på et fat.
Pynt gjerne kaken med høvlet melkesjokolade, som du lager enkelt ved å høvle på en romtemperert melkesjokoladeplate med en ostehøvel.
woman cooking

Bon appetit!

Sjokoladekakebunn

Varm ovnen til 175 grader.
Visp egg, sukker, vaniljesukker og kakao raskt sammen.
Smelt smøret og bland i. Ha deretter i hvetemelet og rør til en jevn deig.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen i 15 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Sjokoladeis

Pisk først søtet, kondensert melk og kremfløte sammen til en myk og luftig krem.
Løs opp kaffepulveret i vamt vann. Smelt kokesjokoladen sammen med kaffen i en liten kjele. Rør sjokoladeblandingen jevn.
Ha først litt av den hvite kremblandingen i sjokoladen. Dette gjør at sjokoladeblandingen blir litt tynnere i konsistensen.
Vend så sjokoladeblandingen sammen med resten av kremblandingen og smak til med vaniljeekstrakt.
Hell sjokoladeisblandingen over kakebunnen i formen og sett kaken i fryseren i minst 5 timer, slik at isen stivner.
Ta kaken ut av fryseren cirka 15 minutter før servering og sett kaken på et fat.
Pynt gjerne kaken med høvlet melkesjokolade, som du lager enkelt ved å høvle på en romtemperert melkesjokoladeplate med en ostehøvel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?