Til hovedinnhold

Maistortilla til tacoen

1 h
4 varer
178
Maistortilla til tacoen

Lag maistorilla selv, så blir tacoen om mulig enda bedre! Disse små tortillaene er laget av maismel og passer perfekt som tacolefser.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 160 g maismel, masa harina
  • 0.5 ts salt
  • 120 ml vann, varmt
  • 1 ss rapsolje, eller solsikkeolje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 160 g maismel, masa harina
  • 0.5 ts salt
  • 120 ml vann, varmt
  • 1 ss rapsolje, eller solsikkeolje
Bland maismel og salt i en bakebolle. Tilsett varmt vann og arbeid deigen glatt og smidig til konsistensen er som modell-leire. Kanskje du må justere deigen med mer mel eller vann.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den hvile i romtemperatur i minst 30 minutter.
Del deigen i cirka 20 like store emner. Rull hvert emne til en liten bolle. Dekk hele tiden til deigen du ikke bruker med plastfilm, slik at den ikke tørker underveis.
Kjevl deigbollen til en rund leiv mellom to lag plastfolie, cirka 2 mm tykkelse med en diameter på 12-15 cm. Deigen er ganske skjør i konsistensen og skal egentlig presses flat i en tortillapresse. Et annet alternativ er å legge deigbollen mellom to lag plastfilm for så å presse den flat i ett trykk med en kjele eller lignende.
Dra av plastfilmen og legg leiven rett over i varm stekepanne. Stek tortillaen i cirka 1 minutt på hver side.
Pakk de nystekte tortillaene i et kjøkkenklede slik at de holder seg varme og myke.
woman cooking

Bon appetit!

Bland maismel og salt i en bakebolle. Tilsett varmt vann og arbeid deigen glatt og smidig til konsistensen er som modell-leire. Kanskje du må justere deigen med mer mel eller vann.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den hvile i romtemperatur i minst 30 minutter.
Del deigen i cirka 20 like store emner. Rull hvert emne til en liten bolle. Dekk hele tiden til deigen du ikke bruker med plastfilm, slik at den ikke tørker underveis.
Kjevl deigbollen til en rund leiv mellom to lag plastfolie, cirka 2 mm tykkelse med en diameter på 12-15 cm. Deigen er ganske skjør i konsistensen og skal egentlig presses flat i en tortillapresse. Et annet alternativ er å legge deigbollen mellom to lag plastfilm for så å presse den flat i ett trykk med en kjele eller lignende.
Dra av plastfilmen og legg leiven rett over i varm stekepanne. Stek tortillaen i cirka 1 minutt på hver side.
Pakk de nystekte tortillaene i et kjøkkenklede slik at de holder seg varme og myke.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?