Til hovedinnhold

Entrecôte i maistortilla

25 min
12 varer
211
Entrecôte i maistortilla

Utvide dine tacohorisonter med noe så godt og enkelt som saftig entrecôte i en hjemmelaget maistortilla. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g entrecôte
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 0.25 stk ananas
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Tilbehør:

  • maistortilla
  • salsa
  • syltet rødløk
  • revet ost
  • koriander, hakket
  • avokado, i skiver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g entrecôte
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 0.25 stk ananas
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Tilbehør:

  • maistortilla
  • salsa
  • syltet rødløk
  • revet ost
  • koriander, hakket
  • avokado, i skiver
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en times tid før steking. Klapp biffene tørre med kjøkkenpapir før du gnir dem inn med litt olje, og krydrer godt med salt og pepper. Varm en stor stekepanne og legg i biffene.
Stek over høy varme i 3-4 minutter. Flytt litt rundt på biffene slik at de ikke blir brent, men lekkert karamellisert. Snu biffene og tilsett knuste hvitløkfedd og 1 ss smør. Stek videre i ca. 3-4 minutter. Stell pent med kjøttet underveis i stekingen. Løft biffene over på en tallerken så lenge. Legg ½ ss smør på hvert kjøttstykke og hvil biffene i minst 5 minutter.
Rens ananasen for skall og stilk. Skjær ananasen i skiver, og stek skivene raskt over høy varme i en stekepanne.
Skjær biffene i tynne skiver på tvers av fibrene. Server skivene på maistortillas toppet med en litt stekt ananas og ønsket tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Ta kjøttet ut av kjøleskapet en times tid før steking. Klapp biffene tørre med kjøkkenpapir før du gnir dem inn med litt olje, og krydrer godt med salt og pepper. Varm en stor stekepanne og legg i biffene.
Stek over høy varme i 3-4 minutter. Flytt litt rundt på biffene slik at de ikke blir brent, men lekkert karamellisert. Snu biffene og tilsett knuste hvitløkfedd og 1 ss smør. Stek videre i ca. 3-4 minutter. Stell pent med kjøttet underveis i stekingen. Løft biffene over på en tallerken så lenge. Legg ½ ss smør på hvert kjøttstykke og hvil biffene i minst 5 minutter.
Rens ananasen for skall og stilk. Skjær ananasen i skiver, og stek skivene raskt over høy varme i en stekepanne.
Skjær biffene i tynne skiver på tvers av fibrene. Server skivene på maistortillas toppet med en litt stekt ananas og ønsket tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?