Til hovedinnhold

Myke vårruller med chilidipp

30 min
19 varer
538
Myke vårruller med chilidipp

Disse kalles gjerne sommerruller og er lette, sunne og knallgode.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 stk rispapir, runde, ca 20 cm i diameter
  • 400 g reker, pillede
  • 100 g glassnudler, kokte og godt avrente
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot, stor
  • 4 stk vårløk
  • 12 stk mynteblader, store, friske
  • 12 stk koriander, store, friske blader
  • 12 stk thai basilikum, kan sløyfes
  • 6 stk crispysalat, mellomstore blader

Chilidipp

  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss sukker
  • 3 ss fish sauce
  • 3 ss vann
  • 1 ts riseddik
  • 1 stk lime, stor
  • 2 ss gulrot, finstrimlet (kan sløyfes)
  • 2 ss rettich, finstrimlet (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk rispapir, runde, ca 20 cm i diameter
  • 400 g reker, pillede
  • 100 g glassnudler, kokte og godt avrente
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot, stor
  • 4 stk vårløk
  • 12 stk mynteblader, store, friske
  • 12 stk koriander, store, friske blader
  • 12 stk thai basilikum, kan sløyfes
  • 6 stk crispysalat, mellomstore blader

Chilidipp

  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss sukker
  • 3 ss fish sauce
  • 3 ss vann
  • 1 ts riseddik
  • 1 stk lime, stor
  • 2 ss gulrot, finstrimlet (kan sløyfes)
  • 2 ss rettich, finstrimlet (kan sløyfes)
Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk (ev purre) i tynne strimler.
Bløtlegg rispapiret 10-15 sekunder i varmt vann (eller som beskrevet på pakken), det kan være lurt å lage en om gangen, i hvert fall i starten. La papiret renne av seg på et fuktig og rent kjøkkenhåndkle.
Legg et korianderblad og et mynteblad ca. 2 1/2 cm fra kanten av rispapiret. Legg på reker, grønnsaker, nudler og et salatblad. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Bland sammen alle ingrediensene til dippen og server den ved siden av rullene.
woman cooking

Bon appetit!

Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk (ev purre) i tynne strimler.
Bløtlegg rispapiret 10-15 sekunder i varmt vann (eller som beskrevet på pakken), det kan være lurt å lage en om gangen, i hvert fall i starten. La papiret renne av seg på et fuktig og rent kjøkkenhåndkle.
Legg et korianderblad og et mynteblad ca. 2 1/2 cm fra kanten av rispapiret. Legg på reker, grønnsaker, nudler og et salatblad. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Bland sammen alle ingrediensene til dippen og server den ved siden av rullene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?