Til hovedinnhold

Festkake med sitron og marengs

8 h
18 varer
212
Festkake med sitron og marengs

Festkake med sitron og marengs er en høy, flott vaniljekake, som kombinerer smaker det er vanskelig å blir lei. Kaken fylles også med ostekrem og smørkrem, og resultatet blir himmelsk godt!

Dette er virkelig en festkake av de sjeldne!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Vaniljekakebunner

  • 3 stykker egg
  • 2.5 dl sukker
  • 2 dl matolje
  • 2 dl kulturmelk
  • 4.5 dl hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt

Sitronkrem

  • 4 stykker eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 2 ss sitronskall, finrevet
  • 100 g smør

Ostekrem

  • 200 g kremost
  • 100 g smør
  • 300 g melis
  • 1 ts sitronsaft

Smørkrem

  • 60 g smør
  • 200 g melis
  • 0.5 dl kremfløte
  • 1 ts sitronsaft

Marengs

  • 6 stykker eggehvite
  • 200 g sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Vaniljekakebunner

  • 3 stykker egg
  • 2.5 dl sukker
  • 2 dl matolje
  • 2 dl kulturmelk
  • 4.5 dl hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt

Sitronkrem

  • 4 stykker eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 2 ss sitronskall, finrevet
  • 100 g smør

Ostekrem

  • 200 g kremost
  • 100 g smør
  • 300 g melis
  • 1 ts sitronsaft

Smørkrem

  • 60 g smør
  • 200 g melis
  • 0.5 dl kremfløte
  • 1 ts sitronsaft

Marengs

  • 6 stykker eggehvite
  • 200 g sukker
Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk.
I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen. Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.
Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.
Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem.
Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner. Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.
Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.
Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.
Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken. Grill marengsen lett med en gassbrenner.
woman cooking

Bon appetit!

Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk.
I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen. Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.
Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.
Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem.
Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner. Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.
Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.
Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.
Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken. Grill marengsen lett med en gassbrenner.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?