Til hovedinnhold

Eplekake med vaniljekrem

2 h
12 varer
335
Eplekake med vaniljekrem og krydder fra Det søte liv

Eplekake med vaniljekrem er saftig og smaker godt hele året. Denne varianten via Kristine Ilstad fra Det søte liv har ekstra krydder som kanel og nellik for en deilig julesmak. Revet sitronskall tilfører syrlighet. Eplekaken med vaniljekrem er lett å lage og blir likt av alle!
Oppskrift av Kristine Ilstad / Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 2 dl matfløte
  • 3 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 100 g smør

Fyll

  • 4 dl vaniljekrem
  • 5 stk eple
  • 1 dl sukker
  • 1.5 ss kanel
  • 0.5 ts nellik

Pynt

  • 40 g smør, kaldt
  • 2 ss perlesukker

Slik gjør du:

  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 2 dl matfløte
  • 3 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 100 g smør

Fyll

  • 4 dl vaniljekrem
  • 5 stk eple
  • 1 dl sukker
  • 1.5 ss kanel
  • 0.5 ts nellik

Pynt

  • 40 g smør, kaldt
  • 2 ss perlesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i revet sitronskall og matfløte. Sikt mel og bakepulver og bland sammen med smeltet smør.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg på vaniljekrem i klatter.
Skrell eplene og del opp i båter. Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene. Vend godt på dem så de blir godt dekket. Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken. Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.
Høvle kaldt smør med ostehøvel og legg smørskivene oppå eplene. Dryss over perlesukker helt til slutt.
Stek kaken ved 180°C midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, ca 60 – 70 minutter. Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Serveres lunken med vaniljeis!
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i revet sitronskall og matfløte. Sikt mel og bakepulver og bland sammen med smeltet smør.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg på vaniljekrem i klatter.
Skrell eplene og del opp i båter. Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene. Vend godt på dem så de blir godt dekket. Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken. Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.
Høvle kaldt smør med ostehøvel og legg smørskivene oppå eplene. Dryss over perlesukker helt til slutt.
Stek kaken ved 180°C midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, ca 60 – 70 minutter. Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Serveres lunken med vaniljeis!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?