Til hovedinnhold

Banh mi - vietnamesisk baguette

45 min
22 varer
518
Banh mi - vietnamesisk baguette

Banh mi er en vietnamesisk baguette. Her får du den fylt med sprø, syltede grønnsaker, chilimajones og kjøtt

Ingredienser

4
porsjoner

Sitrongressmarinert svinekjøtt

  • 500 g nakkekoteletter
  • 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
  • 2 ss hvitløk, finrevet
  • 4 ss sitrongress, hakket og most, bruk den innerste myke delen
  • 4 ss fish sauce
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss chilisaus, sterk
  • olje, til steking
  • salt

Sursøte grønnsaker

  • 2 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 200 g rettich
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 klype flaksalt
  • 1 ts ingefær, revet, frisk
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss fish sauce
  • 2 ts sesamolje

Tilbehør:

  • 4 stykker baguett, små, fine
  • agurk, skiver
  • koriander, frisk
  • rød chili, finsnittet

Chilimajones

  • 1 ss sriracha
  • 3 ss majones

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sitrongressmarinert svinekjøtt

  • 500 g nakkekoteletter
  • 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
  • 2 ss hvitløk, finrevet
  • 4 ss sitrongress, hakket og most, bruk den innerste myke delen
  • 4 ss fish sauce
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss chilisaus, sterk
  • olje, til steking
  • salt

Sursøte grønnsaker

  • 2 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 200 g rettich
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 klype flaksalt
  • 1 ts ingefær, revet, frisk
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss fish sauce
  • 2 ts sesamolje

Tilbehør:

  • 4 stykker baguett, små, fine
  • agurk, skiver
  • koriander, frisk
  • rød chili, finsnittet

Chilimajones

  • 1 ss sriracha
  • 3 ss majones
Rør sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fish sauce, sukker, sesamolje og chilisaus.
Marinér kotelettene i marinaden i minst én time. La det gjerne stå natten over i kjøleskapet.
Skrell og strimle gulrøtter og rettich.
Bland sammen eddik, sukker, salt, ingefær, chili, hvitløk, fish sauce og sesamolje til en «syltelake». Rør til sukkeret er oppløst og bland laken sammen med grønnsakene.
La grønnsakene marinere i minst 30 minutter. Blandingen kan oppbevares opptil to døgn i kjøleskap.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kotelettene til de akkurat er gjennomstekte.
Snu kjøttet flere ganger underveis. Pass på temperaturen. På grunn av sukkeret i marinaden, vil det fort kunne svi seg.
Koteletten kan gjerne grilles hvis du ønsker det.
Del baguettene på langs - nesten gjennom. Smør på chilimajones og legg i agurkskiver og sursøte grønnsaker.
Skjær kjøttet i tynne skiver og legg i kjøttskivene. Topp med frisk koriander og finsnittet chili.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fish sauce, sukker, sesamolje og chilisaus.
Marinér kotelettene i marinaden i minst én time. La det gjerne stå natten over i kjøleskapet.
Skrell og strimle gulrøtter og rettich.
Bland sammen eddik, sukker, salt, ingefær, chili, hvitløk, fish sauce og sesamolje til en «syltelake». Rør til sukkeret er oppløst og bland laken sammen med grønnsakene.
La grønnsakene marinere i minst 30 minutter. Blandingen kan oppbevares opptil to døgn i kjøleskap.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kotelettene til de akkurat er gjennomstekte.
Snu kjøttet flere ganger underveis. Pass på temperaturen. På grunn av sukkeret i marinaden, vil det fort kunne svi seg.
Koteletten kan gjerne grilles hvis du ønsker det.
Del baguettene på langs - nesten gjennom. Smør på chilimajones og legg i agurkskiver og sursøte grønnsaker.
Skjær kjøttet i tynne skiver og legg i kjøttskivene. Topp med frisk koriander og finsnittet chili.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?