Til hovedinnhold

Grillet lammestek med urteolje

2 h 30 min
6 varer
102
Grillet lammestek med urteolje

Et saftig lammelår er en utmerket måte å starte grillsesongen på. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk lammelår, 2.5 kg
  • salt og kvernet pepper

Urteolje

  • 1 dl olivenolje
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 dl friske urter, salvie, timian, rosmarin, hakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk lammelår, 2.5 kg
  • salt og kvernet pepper

Urteolje

  • 1 dl olivenolje
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 dl friske urter, salvie, timian, rosmarin, hakket
Finhakk hvitløk og chili. Bland sammen olje, hvitløk, chili og urter. Mos det gjerne sammen i en morter. Lag en smaksrik pensel ved å binde sammen noen timian- og rosmarinstilker.
Bruk en skarp kniv (med et smalt og middels langt blad) og skjær tett inntil og rundt nøkkelbeinet. Bøy nøkkelbeinet bakover. Stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Fjern beinet. Fortsett med lårbeinet. Før kniven tett inntil og rundt lårbeinet. Når beinet er helt frigjort, skjærer du over senen i leddet og tar ut beinet. Skjær ut leggbeinet også. Brett ut kjøttet og fjern ev fettansamlinger og tykke sener /hinner.
Gni kjøttet godt inn med salt og kvernet pepper. Pensle med urteolje og legg lammet på grillen. Grill over middels sterk varme under lokk, cirka 1-1,5 timer. Pensle med urteolje og snu kjøttet flere ganger underveis i grillingen. Sjekk kjernetemperaturen med et termometer, rundt 60 grader gir rosa kjøtt. La kjøttet hvile i 20- 30 minutter før du skjærer i det. Dekk kjøttet løst til med folie mens det hviler.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk hvitløk og chili. Bland sammen olje, hvitløk, chili og urter. Mos det gjerne sammen i en morter. Lag en smaksrik pensel ved å binde sammen noen timian- og rosmarinstilker.
Bruk en skarp kniv (med et smalt og middels langt blad) og skjær tett inntil og rundt nøkkelbeinet. Bøy nøkkelbeinet bakover. Stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Fjern beinet. Fortsett med lårbeinet. Før kniven tett inntil og rundt lårbeinet. Når beinet er helt frigjort, skjærer du over senen i leddet og tar ut beinet. Skjær ut leggbeinet også. Brett ut kjøttet og fjern ev fettansamlinger og tykke sener /hinner.
Gni kjøttet godt inn med salt og kvernet pepper. Pensle med urteolje og legg lammet på grillen. Grill over middels sterk varme under lokk, cirka 1-1,5 timer. Pensle med urteolje og snu kjøttet flere ganger underveis i grillingen. Sjekk kjernetemperaturen med et termometer, rundt 60 grader gir rosa kjøtt. La kjøttet hvile i 20- 30 minutter før du skjærer i det. Dekk kjøttet løst til med folie mens det hviler.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?