Til hovedinnhold

Karamellpudding med pasjonsfruktsaus

15 h 30 min
6 varer
179
Karamellpudding med pasjonsfruktsaus

Karamellpudding med pasjonsfruktsaus er den perfekte desserten. Søtt og akkurat passe retro. Den friske pasjonsfruktsausen lager du ved å blande karamellsausen fra puddingen med fruktkjøttet fra to pasjonsfrukt. Kjør sausen raskt med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt frøene. Det skaper en frisk og syrlig balanse til den søte karamellpuddingen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 8 dl melk
  • 1.5 dl sukker
  • 8 stk egg, mellomstore eller store

Til servering

  • krem, pisket
  • 2 stk pasjonsfrukt, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 8 dl melk
  • 1.5 dl sukker
  • 8 stk egg, mellomstore eller store

Til servering

  • krem, pisket
  • 2 stk pasjonsfrukt, kan sløyfes
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Hell karamellen i en avlang brødform, cirka 1,5 liter. Hold formen med et kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg. Vend på formen så bunnen er jevnt dekket, det er ikke nødvendig å dekke sidene.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, sukker og vanilje. Trekk kasserollen vekk fra varmen.
Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Ikke visp for mye - da kan det bli luftbobler i puddingen. Visp melken inn i eggeblandingen. Sil og hell blandingen over i formen som er dekket med karamell.
Sett formen over i et vannbad med nok kokende vann til at det kommer halvveis opp på formen. Bak karamellpuddingen ved 130 grader i cirka 2,5 time, eller til puddingen har satt seg. Er du usikker på om puddingen er ferdig kan du stikke i den med en kniv. Sitter det igjen væske på kniven kan du la den stå fem minutter til før du sjekker på nytt. Er kniven helt ren, er puddingen ferdig.
Ta formen ut av vannbadet og la den stå på benken til den har fått romtemperatur. Dekk den deretter godt til og la den stå i kjøleskapet natten over.
Dra en kniv forsiktig langs kanten på puddingen for å løsne den. Vend puddingen ut på et passende fat, helst med en liten kant så ikke sausen renner vekk.
Serveres med myk pisket krem.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Hell karamellen i en avlang brødform, cirka 1,5 liter. Hold formen med et kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg. Vend på formen så bunnen er jevnt dekket, det er ikke nødvendig å dekke sidene.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, sukker og vanilje. Trekk kasserollen vekk fra varmen.
Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Ikke visp for mye - da kan det bli luftbobler i puddingen. Visp melken inn i eggeblandingen. Sil og hell blandingen over i formen som er dekket med karamell.
Sett formen over i et vannbad med nok kokende vann til at det kommer halvveis opp på formen. Bak karamellpuddingen ved 130 grader i cirka 2,5 time, eller til puddingen har satt seg. Er du usikker på om puddingen er ferdig kan du stikke i den med en kniv. Sitter det igjen væske på kniven kan du la den stå fem minutter til før du sjekker på nytt. Er kniven helt ren, er puddingen ferdig.
Ta formen ut av vannbadet og la den stå på benken til den har fått romtemperatur. Dekk den deretter godt til og la den stå i kjøleskapet natten over.
Dra en kniv forsiktig langs kanten på puddingen for å løsne den. Vend puddingen ut på et passende fat, helst med en liten kant så ikke sausen renner vekk.
Serveres med myk pisket krem.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?