Til hovedinnhold

Egg i panne med paprika, chili og ost

45 min
14 varer
390
Egg i panne med paprika, chili og ost

En krydret og god start på dagen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, gjerne habanero
  • 2 stk paprika
  • 2 stk paprika
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede og gode
  • sukker
  • salt
  • nachochips
  • 100 g gulost
  • 4 stk egg, store
  • rød chili, hakket, eventuelt sterk chilisaus
  • koriander, frisk
  • lime
  • avokado
  • olivenolje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, gjerne habanero
  • 2 stk paprika
  • 2 stk paprika
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede og gode
  • sukker
  • salt
  • nachochips
  • 100 g gulost
  • 4 stk egg, store
  • rød chili, hakket, eventuelt sterk chilisaus
  • koriander, frisk
  • lime
  • avokado
  • olivenolje
Rens og skjær løken i smale kløfter. Skjær hvitløken i tynne skiver og finsnitt chilien. Rens og skjær paprikaen i jevne biter. Varm en stor stekepanne med en god klunk olje.  Tilsett løk, hvitløk, chili og paprika. Fres alt over middels varme til løken blir myk og lett gyllen (ikke stekt), cirka 10 minutter. Rør med jevne mellomrom. Tilsett tomatene, en god klype sukker og salt. La det hele putre i ca. 20 minutter til sausen er tykk som kompott. Rør jevnlig.
Varm ovnen til 200 grader. Ha grønnsaksblandingen over i en passende ildfast form, eller bruk flere mindre former. Legg noen nachochips langs med kanten hvis ønskelig. Dryss over osten og knekk i eggene. Bak formen i ca. 8 minutter, eller til egget har «satt» seg.
Topp med litt ekstra chili/chilisaus, hakket koriander og noen avokadoskiver før servering. Server limebåter og nachochips ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær løken i smale kløfter. Skjær hvitløken i tynne skiver og finsnitt chilien. Rens og skjær paprikaen i jevne biter. Varm en stor stekepanne med en god klunk olje.  Tilsett løk, hvitløk, chili og paprika. Fres alt over middels varme til løken blir myk og lett gyllen (ikke stekt), cirka 10 minutter. Rør med jevne mellomrom. Tilsett tomatene, en god klype sukker og salt. La det hele putre i ca. 20 minutter til sausen er tykk som kompott. Rør jevnlig.
Varm ovnen til 200 grader. Ha grønnsaksblandingen over i en passende ildfast form, eller bruk flere mindre former. Legg noen nachochips langs med kanten hvis ønskelig. Dryss over osten og knekk i eggene. Bak formen i ca. 8 minutter, eller til egget har «satt» seg.
Topp med litt ekstra chili/chilisaus, hakket koriander og noen avokadoskiver før servering. Server limebåter og nachochips ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?