Til hovedinnhold

Maisvaffel med jerk-kylling og mangosalsa

5 h
28 varer
434
Maisvaffel med jerk-kylling og mangosalsa

Maisvaffel med jerk-kylling og mangosalsa er utvilsomt en vaffel utenom det vanlige, men du kommer til å elske den!

Topp med rømme eller guacamole.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 dl olje, nøytral

Jerk-kylling

  • 6 stk kyllingfilet, lår, uten ben med skinn
  • 1 ss olje, nøytral

Marinade

  • 1 ss allehånde, hel
  • 1 ss hel sort pepper
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts muskat, revet
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili, gjerne habanero
  • 2 ss timian, blader
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 2 stk lime
  • 2 ss honning, flytende

Maisvafler

  • 2.5 dl hvetemel
  • 2.5 dl maismel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0.25 ts salt
  • 3 stk egg, store
  • 5 dl melk
  • 1 dl nøytral olje

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 2 stk lime, saften
  • 1 stk rød chili, eller grønn
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 dl koriander, hakket
  • 0.5 dl mynte, hakket
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • 1 ts olivenolje

Slik gjør du:

  • 1 dl olje, nøytral

Jerk-kylling

  • 6 stk kyllingfilet, lår, uten ben med skinn
  • 1 ss olje, nøytral

Marinade

  • 1 ss allehånde, hel
  • 1 ss hel sort pepper
  • 0.5 ts kanel, malt
  • 0.5 ts muskat, revet
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili, gjerne habanero
  • 2 ss timian, blader
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 2 stk lime
  • 2 ss honning, flytende

Maisvafler

  • 2.5 dl hvetemel
  • 2.5 dl maismel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0.25 ts salt
  • 3 stk egg, store
  • 5 dl melk
  • 1 dl nøytral olje

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 2 stk lime, saften
  • 1 stk rød chili, eller grønn
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 dl koriander, hakket
  • 0.5 dl mynte, hakket
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • 1 ts olivenolje

Marinade

Knus allehånde og sort pepper i en morter eller eventuelt en stavmikser. Tilsett kanel, muskat, hakket hvitløk, hakket chili, timian og finsnittet vårløk.
Knus eller kjør alt godt sammen og tilsett sukker, soyasaus, limesaft og en god klype salt.
Sett til side en spiseskje av marinaden. Gni resten inn i kyllinglårene og la de marinere i 4 timer eller mer i kjøleskapet.
Gni kyllingen inn med olje og stek lårfiletene over høy varme i en stekepanne eller grillpanne. Stek på begge sider til kyllingen er gjennomstekt.
Varm resten av marinaden med honningen og pensle blandingen på de ferdigstekte lårene.

Maisvafler

Sikt sammen alt det tørre.
Visp sammen egg og melk. Tilsett alt det tørre og visp godt til røren blir jevn og klumpfri.
Rør inn oljen og la røren stå i 20-30 minutter før steking.
Stek tykke og gylne maisvafler i et varmt vaffeljern rett før servering. Smør eventuelt vaffeljernet med litt olje hvis nødvendig.
Server nystekte maisvafler med strimlet jerk-kylling og mangosalsa.

Mangosalsa

Skjær mango i terninger og bland inn limesaft, hakket chili, finsnittet rødløk og resten av ingrediensene til mangosalsaen.
woman cooking

Bon appetit!

Marinade

Knus allehånde og sort pepper i en morter eller eventuelt en stavmikser. Tilsett kanel, muskat, hakket hvitløk, hakket chili, timian og finsnittet vårløk.
Knus eller kjør alt godt sammen og tilsett sukker, soyasaus, limesaft og en god klype salt.
Sett til side en spiseskje av marinaden. Gni resten inn i kyllinglårene og la de marinere i 4 timer eller mer i kjøleskapet.
Gni kyllingen inn med olje og stek lårfiletene over høy varme i en stekepanne eller grillpanne. Stek på begge sider til kyllingen er gjennomstekt.
Varm resten av marinaden med honningen og pensle blandingen på de ferdigstekte lårene.

Maisvafler

Sikt sammen alt det tørre.
Visp sammen egg og melk. Tilsett alt det tørre og visp godt til røren blir jevn og klumpfri.
Rør inn oljen og la røren stå i 20-30 minutter før steking.
Stek tykke og gylne maisvafler i et varmt vaffeljern rett før servering. Smør eventuelt vaffeljernet med litt olje hvis nødvendig.
Server nystekte maisvafler med strimlet jerk-kylling og mangosalsa.

Mangosalsa

Skjær mango i terninger og bland inn limesaft, hakket chili, finsnittet rødløk og resten av ingrediensene til mangosalsaen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?