Til hovedinnhold

Grov vegetarpizza

1 h 30 min
17 varer
781
Knasende sprø vegetarpizza med masse deilige grønnsaker er supert til hverdags i helgen.
Knasende sprø vegetarpizza med masse deilige grønnsaker er supert til hverdags i helgen.

Lise Finckenhagens vegetarpizza med grov bunn er en deilig og smakfull vri på lørdagspizzaen. Vegetarpizzaen toppes av masse gode grønnsaker, og kan strengt tatt nytes gjennom hele uken.

Ingredienser

2
porsjoner

Pizzabunn

  • 1 dl sammalt hvete
  • 1 dl fin sammalt speltmel, eller rug
  • 2 dl hvetemel
  • 25 g gjær, fersk
  • 2 dl vann, lunkent
  • 0.5 ts salt

Pizzatopping

  • 1 dl tomatsaus
  • 150 g ost, revet
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 0.25 stk brokkoli
  • 1 stk rød chili
  • 1 dl sorte oliven
  • olivenolje
  • flaksalt
  • ruccolasalat

Slik gjør du:

Pizzabunn

  • 1 dl sammalt hvete
  • 1 dl fin sammalt speltmel, eller rug
  • 2 dl hvetemel
  • 25 g gjær, fersk
  • 2 dl vann, lunkent
  • 0.5 ts salt

Pizzatopping

  • 1 dl tomatsaus
  • 150 g ost, revet
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 0.25 stk brokkoli
  • 1 stk rød chili
  • 1 dl sorte oliven
  • olivenolje
  • flaksalt
  • ruccolasalat

Grov pizzabunn

Bland det sammalte melet sammen med 1 dl hvetemel og salt i en bakebolle. Løs opp gjæren i lunkent vann. Hell gjærblandingen over i det tørre og tilsett oljen. Arbeid deigen godt sammen.
Tilsett resten av melet til passe konsistens på deigen (den skal være litt klissete), og elt deigen myk, smidig og elastisk, det tar 5-10 minutter. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse.

Pizzafyll

Skjær paprika og løk i tynne skiver. Del brokkolien i små buketter. Finsnitt chilien, fjern mest mulig av frøene hvis du ikke vil ha den så sterk.
Lag en stor pizza eller del deigen i to like store emner som kjevles ut til passe tykke eller tynne bunner. Smør bunnene med tomatsaus og dryss over osten. Legg på løk, paprika, brokkoli, chili og oliven. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 230 grader til den er sprø og gyllen, cirka 10-12 minutter.
Dryss over ruccolasalat før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Grov pizzabunn

Bland det sammalte melet sammen med 1 dl hvetemel og salt i en bakebolle. Løs opp gjæren i lunkent vann. Hell gjærblandingen over i det tørre og tilsett oljen. Arbeid deigen godt sammen.
Tilsett resten av melet til passe konsistens på deigen (den skal være litt klissete), og elt deigen myk, smidig og elastisk, det tar 5-10 minutter. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse.

Pizzafyll

Skjær paprika og løk i tynne skiver. Del brokkolien i små buketter. Finsnitt chilien, fjern mest mulig av frøene hvis du ikke vil ha den så sterk.
Lag en stor pizza eller del deigen i to like store emner som kjevles ut til passe tykke eller tynne bunner. Smør bunnene med tomatsaus og dryss over osten. Legg på løk, paprika, brokkoli, chili og oliven. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 230 grader til den er sprø og gyllen, cirka 10-12 minutter.
Dryss over ruccolasalat før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?