Til hovedinnhold

Blomkålpizza med spekeskinke

1 h
10 varer
806
Blomkålpizza med spekeskinke og parmesan
Christian Brun

Blomkålpizza er en helt ny pizzaopplevelse som passer for deg som av ulike grunner ikke kan eller ønsker å spise hvete. Pizzabunnen er laget av blomkål, egg og parmesan, og toppes med tomatsaus, spekeskinke og parmesan.

Ingredienser

2
porsjoner

Blomkålbunn

  • 1 stk blomkål
  • 2 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl parmesan, revet
  • 0.5 ts hvitløkspulver
  • salt, en klype

Pizzatopping

  • 1 dl tomatsaus
  • 150 g ost, revet

Ekstra topping

  • 10 stk spekeskinke, tynne skiver
  • basilikumblader
  • parmesan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Blomkålbunn

  • 1 stk blomkål
  • 2 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl parmesan, revet
  • 0.5 ts hvitløkspulver
  • salt, en klype

Pizzatopping

  • 1 dl tomatsaus
  • 150 g ost, revet

Ekstra topping

  • 10 stk spekeskinke, tynne skiver
  • basilikumblader
  • parmesan

Blomkålbunn

Varm ovnen til 215 grader. Rens blomkålen for blader og skjær vekk den tykkeste delen av stilken. Del blomkålen i buketter og kjør den til fine smuler i en hurtigmikser.
Bland blomkålsmulene med potetmel, egg, parmesan og hvitløkpulver og en god klype salt. Bre blomkålblandingen ut på et stekebrett med bakepapir eller bakeduk til en sirkel på ca. 25-30 cm i diameter.
Forstek bunnen i ca. 20 minutter, eller til bunnen er gyllen og fast.

Blomkålpizzaen

Smør på tomatsaus og dryss over ost. Stek pizzaen videre i cirka 15 minutter. Del pizzaen i fire store stykker, og topp hvert stykke med spekeskinke, høvlet parmesan og basilikumblader.
Smør på tomatsaus og dryss over ost. Stek pizzaen videre i cirka 15 minutter. Del pizzaen i fire store stykker, og topp hvert stykke med spekeskinke, høvlet parmesan og basilikumblader.
woman cooking

Bon appetit!

Blomkålbunn

Varm ovnen til 215 grader. Rens blomkålen for blader og skjær vekk den tykkeste delen av stilken. Del blomkålen i buketter og kjør den til fine smuler i en hurtigmikser.
Bland blomkålsmulene med potetmel, egg, parmesan og hvitløkpulver og en god klype salt. Bre blomkålblandingen ut på et stekebrett med bakepapir eller bakeduk til en sirkel på ca. 25-30 cm i diameter.
Forstek bunnen i ca. 20 minutter, eller til bunnen er gyllen og fast.

Blomkålpizzaen

Smør på tomatsaus og dryss over ost. Stek pizzaen videre i cirka 15 minutter. Del pizzaen i fire store stykker, og topp hvert stykke med spekeskinke, høvlet parmesan og basilikumblader.
Smør på tomatsaus og dryss over ost. Stek pizzaen videre i cirka 15 minutter. Del pizzaen i fire store stykker, og topp hvert stykke med spekeskinke, høvlet parmesan og basilikumblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?