Til hovedinnhold

Kladdkake med kardemomme og kanel

45 min
7 varer
457
Kladdkake med kardemomme og kanel

Kladdkaker er veldig lettvinte kaker å lage. Kladdkakene kjennetegnes av at røren bare skal blandes raskt sammen og at konsistensen på den ferdigstekte kaken skal være bløt og litt «kladdete».

Denne artig varianten har de samme deilige smakene av kardemomme, kanel, sukker og smør som tradisjonelle kanelboller. En kjempegod kake, med andre ord!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 200 g smør
  • 2.5 dl hvetemel
  • 0.5 ss kardemomme

Fyll

  • 40 g smør
  • 3 ss sukker
  • 3 ss kanel

Pynt

  • 3 ss perlesukker

Slik gjør du:

  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 200 g smør
  • 2.5 dl hvetemel
  • 0.5 ss kardemomme

Fyll

  • 40 g smør
  • 3 ss sukker
  • 3 ss kanel

Pynt

  • 3 ss perlesukker
Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp. Du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis.
Smelt smøret og bland i. Ha deretter i mel og kardemomme og rør røren glatt.
Fordel røren utover i en rund form (26 centimeter i diameter) med bakepapir i bunnen.
Smelt smøret til fyllet og bland i sukker og kanel. Konsistensen skal bli tykk og litt grøtete. Ha blandingen i en liten pose og klipp et hull i den ene enden av posen. Sprøyt kanelfyllet på kaken i et spiralmønster. Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 25 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten. Avkjøl kaken i romtemperatur og la den deretter stå i kjøleskapet i et par timer så den blir helt kald. Kaken vil da bli fastere i konsistensen slik at den lett kan tas ut av formen og over på et kakefat.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp. Du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis.
Smelt smøret og bland i. Ha deretter i mel og kardemomme og rør røren glatt.
Fordel røren utover i en rund form (26 centimeter i diameter) med bakepapir i bunnen.
Smelt smøret til fyllet og bland i sukker og kanel. Konsistensen skal bli tykk og litt grøtete. Ha blandingen i en liten pose og klipp et hull i den ene enden av posen. Sprøyt kanelfyllet på kaken i et spiralmønster. Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 25 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten. Avkjøl kaken i romtemperatur og la den deretter stå i kjøleskapet i et par timer så den blir helt kald. Kaken vil da bli fastere i konsistensen slik at den lett kan tas ut av formen og over på et kakefat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?