Til hovedinnhold

Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur

1 h
10 varer
502
Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur
Kristine Ilstad - Det søte liv

Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur er en kjempesaftig og smakfull sjokoladekake!

Denne kaken er meget rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen. Rømmen gjør kaken ekstremt myk og saftig, og Firkløversjokoladen gir mild og deilig sjokoladesmak på glasuren!

Oppskriften er til liten langpanne. Ønsker du større kake, er det bare å doble oppskriften og bruke stor langpanne.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Sjokoladekake

  • 150 g smør
  • 3.5 dl vann
  • 3 ss bakekakao
  • 5 dl sukker
  • 8 dl hvetemel
  • 1.5 ts natron
  • 2 dl seterrømme
  • 3 stykker egg

Firkløverglasur

  • 200 g sjokolade, Firkløver eller annen sjokolade etter ønske
  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 150 g smør
  • 3.5 dl vann
  • 3 ss bakekakao
  • 5 dl sukker
  • 8 dl hvetemel
  • 1.5 ts natron
  • 2 dl seterrømme
  • 3 stykker egg

Firkløverglasur

  • 200 g sjokolade, Firkløver eller annen sjokolade etter ønske
  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl kremfløte
Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene til kakedeigen og rør godt. Bruk gjerne en stålvisp eller ballongvisp slik at deigen raskt blir klumpfri.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 25 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ha i fløten og sukkeret og gi blandingen et oppkok.
Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.
Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert og tykkere i konsistensen. Dette tar en stund, men bare vær tålmodig, så vil du etter hvert se at sjokoladeglasuren tykner.
Fordel glasuren over kaken, som fortsatt er i langpannen. Sett hele kaken med langpannen i kjøleskapet i et par timer eller over natten. Dette gjør at glasuren trekker litt inn i kaken og stivner på toppen.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft kakene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft kakene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene til kakedeigen og rør godt. Bruk gjerne en stålvisp eller ballongvisp slik at deigen raskt blir klumpfri.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 25 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ha i fløten og sukkeret og gi blandingen et oppkok.
Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.
Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert og tykkere i konsistensen. Dette tar en stund, men bare vær tålmodig, så vil du etter hvert se at sjokoladeglasuren tykner.
Fordel glasuren over kaken, som fortsatt er i langpannen. Sett hele kaken med langpannen i kjøleskapet i et par timer eller over natten. Dette gjør at glasuren trekker litt inn i kaken og stivner på toppen.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft kakene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft kakene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?