Til hovedinnhold

Fastelavnsboller med mandelkrem

3 h
12 varer
109
Fastelavnsboller med mandelkrem
Sara Johannessen

Lag elegante fastelavnsboller fylt med en hjemmelaget marsipanlignende mandelmasse og rause mengder myk pisket krem. Toppes til slutt med et tykt lag melisdryss. 

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: 1 deig gir cirka 20 store boller

Bolledeig

  • 650 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 40 g fersk gjær
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3.5 dl melk
  • 100 g smør
  • 1 stk egg, sammenvispet, til pensling

Mandelkrem

  • 200 g mandler
  • 2 dl sukker
  • 1 dl fløte, eventuelt melk
  • 6 dl fløte
  • melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bolledeig

  • 650 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 40 g fersk gjær
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3.5 dl melk
  • 100 g smør
  • 1 stk egg, sammenvispet, til pensling

Mandelkrem

  • 200 g mandler
  • 2 dl sukker
  • 1 dl fløte, eventuelt melk
  • 6 dl fløte
  • melis

Deig

Varm melken til cirka 25 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken.
Tilsett sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og to tredjedeler av melet.
Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og elt deigen kraftig i cirka 10 minutter.
Tilsett det myke smøret i små biter og elt videre ved full hastighet i 5 minutter til deigen blir helt glatt og smidig og slipper bollen.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen, del den i 12 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på stekebrett dekket med bakepapir.
Dekk til bollene med plastfilm og etterhev bollene i ca. 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnene ved 215 grader i ca. 12 minutter. Avkjøles på rist.

Mandelkrem

Skjær av toppen på bollene. Grav ut litt av innmaten slik at bollene får et hulrom i midten.
Riv «innmaten» i små biter og bland det sammen med mandelmassen.
Spe med melk eller fløte slik at blandingen får en saftig og bløt konsistens.
Fyll blandingen tilbake i bollene og dekk det hele med myk pisket krem.
Skjær ut trekanter av bolletoppene og topp bollene med trekanter. Dryss over melis. Serveres straks!
woman cooking

Bon appetit!

Deig

Varm melken til cirka 25 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken.
Tilsett sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og to tredjedeler av melet.
Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og elt deigen kraftig i cirka 10 minutter.
Tilsett det myke smøret i små biter og elt videre ved full hastighet i 5 minutter til deigen blir helt glatt og smidig og slipper bollen.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen, del den i 12 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på stekebrett dekket med bakepapir.
Dekk til bollene med plastfilm og etterhev bollene i ca. 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnene ved 215 grader i ca. 12 minutter. Avkjøles på rist.

Mandelkrem

Skjær av toppen på bollene. Grav ut litt av innmaten slik at bollene får et hulrom i midten.
Riv «innmaten» i små biter og bland det sammen med mandelmassen.
Spe med melk eller fløte slik at blandingen får en saftig og bløt konsistens.
Fyll blandingen tilbake i bollene og dekk det hele med myk pisket krem.
Skjær ut trekanter av bolletoppene og topp bollene med trekanter. Dryss over melis. Serveres straks!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?