Til hovedinnhold

Sjokoladekake med pasjonsfruktfromasj

4 h
17 varer
449
Sjokoladekake med pasjonsfruktfromasj

Sjokoladekake med pasjonsfruktfromasj er en utrolig god smakskombinasjon!

Fromasjfyllet gir her et friskt, tropisk og forførende innslag til den ellers nokså mektige sjokoladekaken. Kaken blir litt eksklusiv siden den både inneholder mange pasjonsfrukter og ekte kokesjokolade, men det kjennes på smaken, så det er det verdt!

Resultatet blir en flott og nydelig sjokoladekake!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 4 stk egg
  • 300 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl lettrømme

Pasjonsfruktfromasj

  • 15 stk pasjonsfrukt
  • 350 g sukker
  • 1 dl vann
  • 5 plate(r) gelatin
  • 200 g kremost
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dråpe konditorfarge, gul (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur

  • 150 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 500 g melis
  • 1 dl kaffe

Slik gjør du:

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 4 stk egg
  • 300 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl lettrømme

Pasjonsfruktfromasj

  • 15 stk pasjonsfrukt
  • 350 g sukker
  • 1 dl vann
  • 5 plate(r) gelatin
  • 200 g kremost
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dråpe konditorfarge, gul (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur

  • 150 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 500 g melis
  • 1 dl kaffe

Sjokoladekaken

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade som er oppdelt i biter. La sjokoladen ligge og smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt mel, natron og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen sammen med rømmen. Rør til deigen blir klumpfri.
Hel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøles i formen. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i to lag.

Pasjonsfruktfromasj

Ha innholdet i pasjonsfruktene i en kjele sammen med sukker og vann. Gi blandingen et oppkok og la den deretter småkoke under omrøringen i 5-10 minutter slik at konsistensen blir litt tykkere og sirupsaktig.
Sil pasjonsfruktsausen slik at alle stenene fjernes.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme pasjonsfruktsausen. La sausen avkjøles til den er romtemperert, men fortsatt flytende.
Pisk opp kremosten og tilsett den avkjølte pasjonsfruktsausen litt og litt. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og vend kremen inn i pasjonsfruktblandingen.
Bland til slutt i et par dråper gul konditorfarge hvis du vil, men dette er selvfølgelig ikke nødvendig for smakens skyld.
Ha den nederste kakebunnen tilbake i den rene kakeformen. Hell over pasjonsfruktblandingen og sett formen i kjøleskapet i et par timer, slik at pasjonsfruktfromasjen stivner.
Legg på den andre kakebunnen og la kaken stå slik i kjøleskapet i et par timer til eller over natten.
Løsne deretter kaken fra formen og flytt den over på et kakefat.
Glasuren lages ved å smelte smøret sammen med kokesjokoladen. Ta kjelen av platen og bland inn melis og kaffe.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Sjokoladekaken

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade som er oppdelt i biter. La sjokoladen ligge og smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt mel, natron og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen sammen med rømmen. Rør til deigen blir klumpfri.
Hel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøles i formen. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og del kaken i to lag.

Pasjonsfruktfromasj

Ha innholdet i pasjonsfruktene i en kjele sammen med sukker og vann. Gi blandingen et oppkok og la den deretter småkoke under omrøringen i 5-10 minutter slik at konsistensen blir litt tykkere og sirupsaktig.
Sil pasjonsfruktsausen slik at alle stenene fjernes.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme pasjonsfruktsausen. La sausen avkjøles til den er romtemperert, men fortsatt flytende.
Pisk opp kremosten og tilsett den avkjølte pasjonsfruktsausen litt og litt. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og vend kremen inn i pasjonsfruktblandingen.
Bland til slutt i et par dråper gul konditorfarge hvis du vil, men dette er selvfølgelig ikke nødvendig for smakens skyld.
Ha den nederste kakebunnen tilbake i den rene kakeformen. Hell over pasjonsfruktblandingen og sett formen i kjøleskapet i et par timer, slik at pasjonsfruktfromasjen stivner.
Legg på den andre kakebunnen og la kaken stå slik i kjøleskapet i et par timer til eller over natten.
Løsne deretter kaken fra formen og flytt den over på et kakefat.
Glasuren lages ved å smelte smøret sammen med kokesjokoladen. Ta kjelen av platen og bland inn melis og kaffe.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?