Til hovedinnhold

Sellerirotsuppe med eple og hasselnøtter

45 min
8 varer
762
Sellerirotsuppe med eple og hasselnøtter

Sellerirotsuppe er utrolig godt og enkelt. Den milde, sødmefulle og fløyelsmyke suppen får her litt ekstra friskhet fra eple, men kan fint lages uten epler også. Du kan eventuelt steke noen syrlige eplebiter i litt smør og pynte suppen med det, gjerne sammen med noe salt som for eksempel spekeskinke eller litt stekt flesk. 
Tips :
Sellerirot kan erstattes med pastinakk eller du kan bruke en blanding av sellerirot og pastinakk. Det er også veldig godt å servere suppen med sprøstekt bacon, krydret pølse, spekemat eller stekt eller ovnsbakt laks. Noen stekte eplebiter er også supert!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g sellerirot
  • 2 stk eple, Syrlige
  • 2 ss olje, nøytral
  • 5 dl buljong, grønnsaks- eller hønsebuljong
  • 5 dl melk
  • salt og kvernet pepper

Til pynt

  • 4 ss hasselnøtter, ristede og hakkede
  • bladpersille

Slik gjør du:

  • 700 g sellerirot
  • 2 stk eple, Syrlige
  • 2 ss olje, nøytral
  • 5 dl buljong, grønnsaks- eller hønsebuljong
  • 5 dl melk
  • salt og kvernet pepper

Til pynt

  • 4 ss hasselnøtter, ristede og hakkede
  • bladpersille
Rens og skrell sellerirot og epler.
Skjær alt i små biter og fres bitene i olje.
Tilsett buljong og melk.
La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Server suppen drysset med hasselnøtter, hakkede urter og noen dråper god olje.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skrell sellerirot og epler.
Skjær alt i små biter og fres bitene i olje.
Tilsett buljong og melk.
La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Server suppen drysset med hasselnøtter, hakkede urter og noen dråper god olje.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?