Til hovedinnhold

Nemesis

2 h 30 min
6 varer
510
Nemesis

Er du på jakt etter en supersaftig kake med en ren og intens sjokoladesmak skal du teste ut sjokoladekaken «Nemesis». Den legendariske «Chocolate Nemesis» stammer fra «The River Café» i London.  Kaken er laget uten mel, og er stekt i vannbad, noen som gir den en ekstremt delikat, fløyelsmyk og kremet konsistens. Du klarer rett og slett ikke å motstå denne hinsides sjokoladekaken når du først har smakt den. Og jeg må advare deg, som sjokoholiker vil du aldri klare å rømme fra din Nemesis.  Tips: Denne kaken er glutenfri. Kaken er vanskelig å skjære i pene stykker fordi den er så myk. Bruk en varm kniv så går det fint.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 stk egg
  • 250 g sukker
  • 1.25 dl vann
  • 350 g mørk sjokolade, 60-70%
  • 225 g smør, romtemperert
  • kakao, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stk egg
  • 250 g sukker
  • 1.25 dl vann
  • 350 g mørk sjokolade, 60-70%
  • 225 g smør, romtemperert
  • kakao, til pynt
Du trenger en helt tett springform, 22 cm. Varm ovnen til 160 grader. Sett inn en langpanne med høye kanter på nest nederste rille, og fyll pannen med varmt vann.
Kle formen med bakepapir på innsiden og aluminiumsfolie på utsiden, klem folien godt inntil. Det er viktig at det blir helt tett og ingen skjøter, slik at ikke vannet fra vannbadet trenger inn i kakeformen.
Finhakk sjokoladen.
Visp eggene med 1/3 av sukkeret til stiv eggedosis. Kok opp vannet med resten av sukkeret i en kasserolle, la det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Trekk kasserollen til side og rør sjokoladen og smøret ned i den varme sukkerlaken.
Hell sjokoladeblandingen (som nå skal være lunken) i en tynn stråle ned i eggedosisen mens maskinen går på lav hastighet. Bland videre med en slikkepott til alt er godt blandet og hell røren over i formen.
Sett formen i det varme vannbadet. Det er et poeng at vannet skal gå så høyt opp på formen som mulig, da blir nemlig kaken jevnere stekt. Stek kaken i ca. 1 time, eller til den virker myk og litt dissete på overflaten. Avkjøl kaken helt i formen, den bør få stå minst et par timer i kjøleskap før servering, og gjerne natten over.
Vend kaken over på et fat og dryss over kakao eller melis.
Vend kaken over på et fat og dryss over kakao eller melis.
Kaken kan også pyntes med myk pisket krem og friske bær.
woman cooking

Bon appetit!

Du trenger en helt tett springform, 22 cm. Varm ovnen til 160 grader. Sett inn en langpanne med høye kanter på nest nederste rille, og fyll pannen med varmt vann.
Kle formen med bakepapir på innsiden og aluminiumsfolie på utsiden, klem folien godt inntil. Det er viktig at det blir helt tett og ingen skjøter, slik at ikke vannet fra vannbadet trenger inn i kakeformen.
Finhakk sjokoladen.
Visp eggene med 1/3 av sukkeret til stiv eggedosis. Kok opp vannet med resten av sukkeret i en kasserolle, la det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Trekk kasserollen til side og rør sjokoladen og smøret ned i den varme sukkerlaken.
Hell sjokoladeblandingen (som nå skal være lunken) i en tynn stråle ned i eggedosisen mens maskinen går på lav hastighet. Bland videre med en slikkepott til alt er godt blandet og hell røren over i formen.
Sett formen i det varme vannbadet. Det er et poeng at vannet skal gå så høyt opp på formen som mulig, da blir nemlig kaken jevnere stekt. Stek kaken i ca. 1 time, eller til den virker myk og litt dissete på overflaten. Avkjøl kaken helt i formen, den bør få stå minst et par timer i kjøleskap før servering, og gjerne natten over.
Vend kaken over på et fat og dryss over kakao eller melis.
Vend kaken over på et fat og dryss over kakao eller melis.
Kaken kan også pyntes med myk pisket krem og friske bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?