Til hovedinnhold

Quinoa- og grønnkålpletter med paprikasalsa og hvitløksyoghurt

45 min
16 varer
103
Quinoa- og grønnkålpletter med paprikasalsa og hvitløksyoghurt

Quinoa- og grønnkålpletter med paprikasalsa og hvitløksyoghurt er en annerledes og spennende lunsjrett.

Ingredienser

3
porsjoner

Hvitløksyoghurt

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • 1 klype sukker

Paprikasalsa

  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • fingersalt

Grønne quinoapletter

  • 120 g grønnkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • olivenolje, til steking
  • vann
  • 3 dl quinoa
  • 3 stykker egg
  • 2 ss hvetemel, eller quinoamel
  • 50 g chevre, smuldret
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Hvitløksyoghurt

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • 1 klype sukker

Paprikasalsa

  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • fingersalt

Grønne quinoapletter

  • 120 g grønnkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • olivenolje, til steking
  • vann
  • 3 dl quinoa
  • 3 stykker egg
  • 2 ss hvetemel, eller quinoamel
  • 50 g chevre, smuldret
  • salt og kvernet pepper
Bland sammen yoghurt og finrevet eller knust hvitløk til dressingen. Smak til med salt, kvernet pepper og en klype sukker. Sett dressingen til side så lenge.
Rens paprikaen og skjær den i små biter. Bruk en stor stekepanne, tilsett en skvett olivenolje og stek paprikaen over middels varme til den er myk og sødmefull. Tilsett noen dråper eddik og krydre med salt og pepper.
Hakk grønnkålen i små biter. Finhakk hvitløk og chili.
Varm en stor stekepanne, tilsett litt olivenolje og fres grønnkålen under omrøring i ett minutt, eller til grønnkålen blir blank og litt myk. Tilsett hvitløk og chili underveis i stekingen.
Ha i en liten dæsj med vann og fres videre til vannet har fordampet. Hell alt over på en stor tallerken og fordel det utover slik at grønnkålen avkjøles raskt.
Bland sammen avkjølt grønnkål, quinoa, egg, mel og ost. Krydre blandingen med salt og kvernet pepper.
Stek små og litt tykke pannekaker over middels varme. Press blandingen litt utover slik at pannekaken blir jevn.
Snu forsiktig når undersiden er pent gyllen og stek videre på den andre siden. Serveres med yoghurtdressing og paprikasalsa.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen yoghurt og finrevet eller knust hvitløk til dressingen. Smak til med salt, kvernet pepper og en klype sukker. Sett dressingen til side så lenge.
Rens paprikaen og skjær den i små biter. Bruk en stor stekepanne, tilsett en skvett olivenolje og stek paprikaen over middels varme til den er myk og sødmefull. Tilsett noen dråper eddik og krydre med salt og pepper.
Hakk grønnkålen i små biter. Finhakk hvitløk og chili.
Varm en stor stekepanne, tilsett litt olivenolje og fres grønnkålen under omrøring i ett minutt, eller til grønnkålen blir blank og litt myk. Tilsett hvitløk og chili underveis i stekingen.
Ha i en liten dæsj med vann og fres videre til vannet har fordampet. Hell alt over på en stor tallerken og fordel det utover slik at grønnkålen avkjøles raskt.
Bland sammen avkjølt grønnkål, quinoa, egg, mel og ost. Krydre blandingen med salt og kvernet pepper.
Stek små og litt tykke pannekaker over middels varme. Press blandingen litt utover slik at pannekaken blir jevn.
Snu forsiktig når undersiden er pent gyllen og stek videre på den andre siden. Serveres med yoghurtdressing og paprikasalsa.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?