Chili sin carne med quinoa
1 h 30 min
23 varer
1.5k
Chili sin carne med quinoa er et supert valg når du planlegger en kjøttfri middag. Ja, den er så mettende at du ikke kommer til å savne kjøttet i det hele tatt. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Den holder seg fint et par dager i kjøleskapet, og når det kommer til chiligryter, blir de nesten bare bedre av å få stå litt slik at smakene får satt seg. Chilimengden kan enkelt justeres etter egne preferanser.
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 stykker løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 ts korianderfrø
- 1 stk kanelstang
- 2 ts spisskummen
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 2 ss tomatpuré
- 6 stykker plommetomat
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 ts brunt sukker
- 4 dl oksekraft, eller grønnsaksbuljong
- 800 g brune bønner, kokte, gjerne brune, sorte og/eller hvite
- 6 dl quinoa, kokt
- salt og kvernet pepper
- olivenolje
Til servering
- yoghurt naturell, eller rømme
- avokado, i terninger
- grønn chili, finsnittet
- koriander, hakket
- mørk sjokolade, revet (minst 70%)
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stykker løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 ts korianderfrø
- 1 stk kanelstang
- 2 ts spisskummen
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 2 ss tomatpuré
- 6 stykker plommetomat
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 ts brunt sukker
- 4 dl oksekraft, eller grønnsaksbuljong
- 800 g brune bønner, kokte, gjerne brune, sorte og/eller hvite
- 6 dl quinoa, kokt
- salt og kvernet pepper
- olivenolje
Til servering
- yoghurt naturell, eller rømme
- avokado, i terninger
- grønn chili, finsnittet
- koriander, hakket
- mørk sjokolade, revet (minst 70%)
Rens og skjær løk og paprika i jevne biter. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk.
Bruk en romslig gryte og fres løk, paprika, chili og hvitløk i en god skvett olje til grønnsakene begynner å mykne.
Tilsett de tørkede krydderiene og la alt frese under omrøring i to minutter.
Rør inn tomatpure og la det frese under omrøring i et lite minutt før du tilsetter hakkede tomater, buljong, sukker og en god klype salt.
Gi gryten et oppkok og la gryten putre stille og rolig i en times tid. Rør om av og til.
Skyll bønnene godt i kaldt vann og rør dem inn i gryten mot sutten av koketiden sammen med quinoaen.
Juster smaken med salt og pepper, og server med ønsket topping.

Bon appetit!
Rens og skjær løk og paprika i jevne biter. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk.
Bruk en romslig gryte og fres løk, paprika, chili og hvitløk i en god skvett olje til grønnsakene begynner å mykne.
Tilsett de tørkede krydderiene og la alt frese under omrøring i to minutter.
Rør inn tomatpure og la det frese under omrøring i et lite minutt før du tilsetter hakkede tomater, buljong, sukker og en god klype salt.
Gi gryten et oppkok og la gryten putre stille og rolig i en times tid. Rør om av og til.
Skyll bønnene godt i kaldt vann og rør dem inn i gryten mot sutten av koketiden sammen med quinoaen.
Juster smaken med salt og pepper, og server med ønsket topping.