Til hovedinnhold

Quinoa bowl

25 min
12 varer
473
Quinoa bowl

Topp kokt quinoa med spinat, tomat, avokado, egg og bacon for en skikkelig god «quinoa-bowl».

Ingredienser

2
porsjoner
  • 3 dl quinoa
  • 120 g bacon
  • 100 g tomat, små
  • 50 g spinat
  • 1 stk avokado
  • 2 stk egg
  • 1 fedd hvitløk
  • balsamicoeddik
  • olivenolje
  • 1 håndfull basilikumblader
  • salt og kvernet pepper
  • chiliflak, eller srirachasaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl quinoa
  • 120 g bacon
  • 100 g tomat, små
  • 50 g spinat
  • 1 stk avokado
  • 2 stk egg
  • 1 fedd hvitløk
  • balsamicoeddik
  • olivenolje
  • 1 håndfull basilikumblader
  • salt og kvernet pepper
  • chiliflak, eller srirachasaus
Skjær baconet i jevne biter og sprøstek baconet i en stekepanne med litt olje.
Del tomatene i to, rens og skjær avokadoen i jevne skiver. Stikk hvitløksfeddet på en gaffel.
Løft baconet opp av pannen. Varm pannen på nytt (ikke vask pannen) og tilsett tomatene. La tomatene frese i et lite minutt før du tilsetter spinaten. Rør med hvitløksgaffelen til spinaten kollapser.
Tilsett noen dråper balsamico, en god klype salt og litt kvernet pepper. Hell alt over på en tallerken så lenge.
Vask pannen og varm den opp på nytt. Stek eggene slik du liker dem.
Fordel quinoa i to boller/dype skåler. Fordel baconet, spinatblandingen og avokadoskivene på quinoa. Topp med basilikumblader og stekt egg.
Avslutt med litt kvernet pepper, et bittelite dryss flaksalt, chiliflakes eller chilisaus.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær baconet i jevne biter og sprøstek baconet i en stekepanne med litt olje.
Del tomatene i to, rens og skjær avokadoen i jevne skiver. Stikk hvitløksfeddet på en gaffel.
Løft baconet opp av pannen. Varm pannen på nytt (ikke vask pannen) og tilsett tomatene. La tomatene frese i et lite minutt før du tilsetter spinaten. Rør med hvitløksgaffelen til spinaten kollapser.
Tilsett noen dråper balsamico, en god klype salt og litt kvernet pepper. Hell alt over på en tallerken så lenge.
Vask pannen og varm den opp på nytt. Stek eggene slik du liker dem.
Fordel quinoa i to boller/dype skåler. Fordel baconet, spinatblandingen og avokadoskivene på quinoa. Topp med basilikumblader og stekt egg.
Avslutt med litt kvernet pepper, et bittelite dryss flaksalt, chiliflakes eller chilisaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?