Til hovedinnhold

Scones med rosiner

30 min
7 varer
808
Scones med rosiner

Det fine med scones er at de er så raske å lage. Med denne oppskriften blir sconesene dessuten kjempemyke, luftige og knallgode!
Oppskriften gir 12 stk.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 4.5 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 160 g smør, kaldt
  • 1 dl helmelk
  • 1 stk egg
  • 100 g rosiner

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4.5 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 160 g smør, kaldt
  • 1 dl helmelk
  • 1 stk egg
  • 100 g rosiner
Ha mel, sukker og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Del det kalde smøret opp i terninger og ha smørterningene i kjøkkenmaskin sammen med det tørre. Kjør dette raskt sammen slik at smøret smuldrer seg opp i melblandingen til bittesmå smørklumper. Ha blandingen i en rørebolle.
Bruk en annen bolle til å vispe melk og egget sammen, med en gaffel.
Ha så væsken i bollen med det tørre. Nå er det viktig å ikke røre mer enn absolutt nødvendig for at sconesene skal bli myke og luftige. Jeg bruker bare en gaffel og blander deigen lett sammen. Den skal være litt klissete. Bland også rosinene raskt med deigen.
Strø litt ekstra hvetemel på bakebordet og ha deigen på bordet. Klem deigen et par ganger så den blir jevn og klapp den så utover med hendene, ca 4-5 cm tykkelse.  Bruk en rund utstikker (eller et lite vannglass) og stikk ut runde scones.
Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.
Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel, sukker og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Del det kalde smøret opp i terninger og ha smørterningene i kjøkkenmaskin sammen med det tørre. Kjør dette raskt sammen slik at smøret smuldrer seg opp i melblandingen til bittesmå smørklumper. Ha blandingen i en rørebolle.
Bruk en annen bolle til å vispe melk og egget sammen, med en gaffel.
Ha så væsken i bollen med det tørre. Nå er det viktig å ikke røre mer enn absolutt nødvendig for at sconesene skal bli myke og luftige. Jeg bruker bare en gaffel og blander deigen lett sammen. Den skal være litt klissete. Bland også rosinene raskt med deigen.
Strø litt ekstra hvetemel på bakebordet og ha deigen på bordet. Klem deigen et par ganger så den blir jevn og klapp den så utover med hendene, ca 4-5 cm tykkelse.  Bruk en rund utstikker (eller et lite vannglass) og stikk ut runde scones.
Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.
Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?