Til hovedinnhold

Vegetartaco med krydderstekte søtpoteter

45 min
15 varer
1.6k
Vegetartaco med krydderstekte søtpoteter

Vegetartaco er enkelt å lage og veldig godt. Denne varianten med krydderstekte søtpoteter er helt perfekt på kjøttfrie dager. Fyll en maistortilla med finsnittet rødkål, krydrede, ovnsbakte søtpoteter og avokadorøre.

Ingredienser

2
porsjoner

Krydderstekte søtpoteter

  • 3 - 4 stykker søtpotet
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 0.5 - 1 ts fennikelfrø, knuste
  • 2 ts spisskummen, knust
  • 0.5 - 1 ts chiliflak, eller chilipulver
  • salt
  • olje, nøytral

Avokadorøre

  • 2 stykker avokado
  • 1 stk lime
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 - 1 stk rød chili, Renset for frø
  • 2 stykker tomater
  • 1 bunt koriander, liten
  • salt

Til servering

  • 8 stykker maistortilla
  • rødkål, Finsnittet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Krydderstekte søtpoteter

  • 3 - 4 stykker søtpotet
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 0.5 - 1 ts fennikelfrø, knuste
  • 2 ts spisskummen, knust
  • 0.5 - 1 ts chiliflak, eller chilipulver
  • salt
  • olje, nøytral

Avokadorøre

  • 2 stykker avokado
  • 1 stk lime
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 - 1 stk rød chili, Renset for frø
  • 2 stykker tomater
  • 1 bunt koriander, liten
  • salt

Til servering

  • 8 stykker maistortilla
  • rødkål, Finsnittet
Skrell og skjær søtpotetene i jevne terninger.
Dryss over krydder og salt og drypp over olje
Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 210 grader i ca. 25 minutter, eller til de er møre og gylne.
Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, finhakket hvitløk og chili.
Del tomatene i fire og fjern den bløte kjernen.
Skjær tomatkjøttet i terninger og bland dem inn i avokadorøren sammen med hakket koriander. Smak til med salt.
Varm tortillaen og topp med finsnittet rødløk, søtpotet og avokadorøre.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær søtpotetene i jevne terninger.
Dryss over krydder og salt og drypp over olje
Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 210 grader i ca. 25 minutter, eller til de er møre og gylne.
Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, finhakket hvitløk og chili.
Del tomatene i fire og fjern den bløte kjernen.
Skjær tomatkjøttet i terninger og bland dem inn i avokadorøren sammen med hakket koriander. Smak til med salt.
Varm tortillaen og topp med finsnittet rødløk, søtpotet og avokadorøre.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?