Til hovedinnhold

Ida Gran-Jansens ostekake til 17. mai

1 h
9 varer
258
Ida Gran-Jansens ostekake til 17. mai med friske bringebær og blåbær

Ida Gran-Jansens ostekake til 17. mai er smakfull og ikke for søt. Den blir ekstra fin hvis du pynter den med friske bær, som bringebær og blåbær. Selve tilberedningstiden går raskt, men beregne minst 4 timer til kjøling.

Ingredienser

8
porsjoner

Kakebunn

  • 12 stk digestive-kjeks
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 100 g smør, smeltet

Ostefyll

  • 540 g kremost, Gjerne Philadelphia
  • 140 g sukker
  • 3 stk egg
  • 0.5 stk vaniljestang, kun frøene

topping

  • 1 stk seterrømme, et beger
  • 3.5 ss sukker
  • 0.5 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Kakebunn

  • 12 stk digestive-kjeks
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 100 g smør, smeltet

Ostefyll

  • 540 g kremost, Gjerne Philadelphia
  • 140 g sukker
  • 3 stk egg
  • 0.5 stk vaniljestang, kun frøene

topping

  • 1 stk seterrømme, et beger
  • 3.5 ss sukker
  • 0.5 stk vaniljestang
Knus kjeksene og tilsett sukker og kanel. Tilsett smeltet smør og bland godt.
Knus kjeksene og tilsett sukker og kanel. Tilsett smeltet smør og bland godt.
Kle en 24 cm rund kakeform med løs bunn med bakepapir i bunn og trykk kjeksblandingen ut. Stekes på 175 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist
Ha sukker og ost i en kjøkkenmaskin og kjør mykt på medium speed. Tilsett 1 egg av gangen og miks mellom hver gang. Tilsett så vaniljefrø og miks i cirka 4 minutter.
Hell osteblandingen over kjeksene og stek i ovnen på 150 grader i cirka 40 min. Kaken skal være fast men litt dissete.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Hell blandingen over den varme kaken. Avkjøl i kjøleskap i minst 4 timer.
Pynt med masse bær og et dryss med melis.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksene og tilsett sukker og kanel. Tilsett smeltet smør og bland godt.
Knus kjeksene og tilsett sukker og kanel. Tilsett smeltet smør og bland godt.
Kle en 24 cm rund kakeform med løs bunn med bakepapir i bunn og trykk kjeksblandingen ut. Stekes på 175 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist
Ha sukker og ost i en kjøkkenmaskin og kjør mykt på medium speed. Tilsett 1 egg av gangen og miks mellom hver gang. Tilsett så vaniljefrø og miks i cirka 4 minutter.
Hell osteblandingen over kjeksene og stek i ovnen på 150 grader i cirka 40 min. Kaken skal være fast men litt dissete.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Hell blandingen over den varme kaken. Avkjøl i kjøleskap i minst 4 timer.
Pynt med masse bær og et dryss med melis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?