Til hovedinnhold

Det søte livs frøknekkebrød

1 h
8 varer
580
Det søte livs frøknekkebrød

Det søte livs frøknekkebrød er laget med kun frø og kjerner. Frøknekkebrødene blir proteinrike ikke bare på grunn av alle frøene, men også fordi deigen lages med hakkede mandler og egg. Resultatet blir tynne og meget velsmakende knekkebrød, som gjør godt for kroppen!

Oppskriften passer til ett stekebrett med knekkebrød.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

1
stk
Obs: brett
  • 1.5 dl mandler
  • 1.5 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 ts salt
  • 2 stykker egg

Pynt

  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ss solsikkekjerner
  • 1 ts maldonsalt

Slik gjør du:

  • 1.5 dl mandler
  • 1.5 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 ts salt
  • 2 stykker egg

Pynt

  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ss solsikkekjerner
  • 1 ts maldonsalt
Finhakk mandlene i en food processor. Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør blandingen sammen i noen sekunder til slik at også linfrøene knuses, og deigen samler seg.
Legg bakepapir på en stekeplate og ha frødeigen over på platen. Start med å klemme deigen litt utover platen med en slikkepott.
Legg så plastfolie oppå deigen og kjevle den forsiktig utover. Prøv å kjevle deigen så jevnt som mulig, slik at knekkebrødene blir jevnt stekt.
Når frødeigen er ferdig utkjevlet, fjernes plastfolien. Dryss over sesamfrø, chiafrø og solsikkekjerner som pynt og klem dette litt ned i deigen så det fester seg.
Kutt opp deigen til passe store knekkebrød med et pizzahjul.
Stek brettet med frøknekkebrødene midt i ovnen ved 180°C i 15 minutter. Ta da platen ut av ovnen og kutt opp knekkebrødene på nytt med pizzahjulet.
Sett platen tilbake midt i ovnen og stek knekkebrødene i 5-10 minutter, til de er gylne og sprø. Avkjøl før servering.
Sett platen tilbake midt i ovnen og stek knekkebrødene i 5-10 minutter, til de er gylne og sprø. Avkjøl før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk mandlene i en food processor. Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør blandingen sammen i noen sekunder til slik at også linfrøene knuses, og deigen samler seg.
Legg bakepapir på en stekeplate og ha frødeigen over på platen. Start med å klemme deigen litt utover platen med en slikkepott.
Legg så plastfolie oppå deigen og kjevle den forsiktig utover. Prøv å kjevle deigen så jevnt som mulig, slik at knekkebrødene blir jevnt stekt.
Når frødeigen er ferdig utkjevlet, fjernes plastfolien. Dryss over sesamfrø, chiafrø og solsikkekjerner som pynt og klem dette litt ned i deigen så det fester seg.
Kutt opp deigen til passe store knekkebrød med et pizzahjul.
Stek brettet med frøknekkebrødene midt i ovnen ved 180°C i 15 minutter. Ta da platen ut av ovnen og kutt opp knekkebrødene på nytt med pizzahjulet.
Sett platen tilbake midt i ovnen og stek knekkebrødene i 5-10 minutter, til de er gylne og sprø. Avkjøl før servering.
Sett platen tilbake midt i ovnen og stek knekkebrødene i 5-10 minutter, til de er gylne og sprø. Avkjøl før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?