Til hovedinnhold

Sjokoladekrem med kaffekrem

1 h
7 varer
44
Sjokoladekrem med kaffekrem

God sjokolade er alltid et glitrende utgangspunkt for nytelse. Med melk, fløte og egg kan du enkelt lage en mørk, kraftig og fristende sjokoladekrem. Topp sjokoladedesserten med myk pisket krem smakt til med espressopulver. Noen tynne kjeks gir de fløyelsmyke kremene en sprø kontrast.

Ingredienser

4
porsjoner

Sjokoladekrem

  • 2.5 dl fløte
  • 2.5 dl melk
  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 300 g mørk sjokolade

Kaffekrem

  • 2 dl fløte
  • 1 ss sukker, finkornet, evt. melis
  • 2 ss instant espressopulver

Til servering

  • kjeks, f.eks tynne biscotti

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Sjokoladekrem

  • 2.5 dl fløte
  • 2.5 dl melk
  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 300 g mørk sjokolade

Kaffekrem

  • 2 dl fløte
  • 1 ss sukker, finkornet, evt. melis
  • 2 ss instant espressopulver

Til servering

  • kjeks, f.eks tynne biscotti
Finhakk sjokoladen. Kok opp melk og fløte. Visp sammen eggeplommer og sukker.
Hell den kokende fløtemelken over eggeblandingen, mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig under omrøring til den tykner, som vaniljesaus.
Sil blandingen over i en ny bolle og rør inn sjokoladen, avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen raskt med en stavmikser uten å piske inn for mye luft.
Fordel blandingen i pene glass eller i porsjonsskåler. La sjokoladekremen stå kaldt til den har stivnet.
Pisk fløte, sukker og espressopulver til myk krem.
Topp den stivnede sjokoladekremen med myk pisket kaffekrem. Pynt med et lite dryss espressopulver eller litt revet sjokolade, og server biscotti, eller andre gode kjeks, ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen. Kok opp melk og fløte. Visp sammen eggeplommer og sukker.
Hell den kokende fløtemelken over eggeblandingen, mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig under omrøring til den tykner, som vaniljesaus.
Sil blandingen over i en ny bolle og rør inn sjokoladen, avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen raskt med en stavmikser uten å piske inn for mye luft.
Fordel blandingen i pene glass eller i porsjonsskåler. La sjokoladekremen stå kaldt til den har stivnet.
Pisk fløte, sukker og espressopulver til myk krem.
Topp den stivnede sjokoladekremen med myk pisket kaffekrem. Pynt med et lite dryss espressopulver eller litt revet sjokolade, og server biscotti, eller andre gode kjeks, ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?