Til hovedinnhold

Vegansk jordskokk- og eplesuppe med sautert purre

45 min
9 varer
48
Vegansk jordskokk- og eplesuppe med sautert purre

Denne jordskokksuppen er laget på verdens beste kraft - vann! Michelinkokk Bent Stiansen viser oss hvordan helt vegansk blir skikkelig godt med denne oppskriften.
Tips: Det er viktig å snitte purren når du skal rense den, da blir det enklere å vaske den.
NB!: Pass på syrlighet når du tilbereder jordskokker. Hvis du tilsetter syre for tidlig, vil de ikke kokes.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 0.5 kg jordskokk
  • 2 stk eple
  • 0.5 dl solsikkeolje
  • 2 stk grønnsaksbuljongterning
  • 0.75 dl vann
  • 2.5 dl soyafløte
  • 1 stk purreløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 0.5 kg jordskokk
  • 2 stk eple
  • 0.5 dl solsikkeolje
  • 2 stk grønnsaksbuljongterning
  • 0.75 dl vann
  • 2.5 dl soyafløte
  • 1 stk purreløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 ts salt
Skrell jordskokkene og eplene og del dem i skiver.
Fres jordskokkene og eplene i solsikkeolje i fem minutter.
Tilsett grønnsaksbuljongterninger, vann og kok i 15 minutter til jordskokkene er mør
Tilsett soyafløte og kjør suppen til en kremet suppe med en stavmikser, eller kjør den i en blender. Smak til med salt og pepper.
Snitt opp purren i 1 cm terninger og vask dem godt.
Fres purren mør i olivenolje i 3 minutter og server som garnityr i suppen.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell jordskokkene og eplene og del dem i skiver.
Fres jordskokkene og eplene i solsikkeolje i fem minutter.
Tilsett grønnsaksbuljongterninger, vann og kok i 15 minutter til jordskokkene er mør
Tilsett soyafløte og kjør suppen til en kremet suppe med en stavmikser, eller kjør den i en blender. Smak til med salt og pepper.
Snitt opp purren i 1 cm terninger og vask dem godt.
Fres purren mør i olivenolje i 3 minutter og server som garnityr i suppen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?