Til hovedinnhold

Fromasjkake med sjokolade

5 h
6 varer
371
Fromasjkake med sjokolade

Fromasjkake med sjokolade er en festkake som passer utrolig godt til både jul og nyttår - og alle andre festlige anledninger!

Dronning Maud-pudding, som også kalles Dronning Maud-fromasj, er en nydelig fromasjkake med sjokolade, som ble komponert til ære for Dronning Maud da hun og Kong Haakon dro til Haugesund på signingsferd i 1906. Desserten består av flere lag med luftig eggefromasj og kokesjokolade, og den serveres gjerne med kransekake som tilbehør.

Dronning Maud-fromasjkake er en selvkomponert kake som Det søte liv-Kristine har basert på de samme ingrediensene som den berømte desserten.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

5
porsjoner

Kakebunn

  • 300 g kransekakemasse
  • 3 stykker egg

Fromasj

  • 6 stykker egg
  • 6 ss sukker
  • 6 dl kremfløte
  • 9 stykker gelatinplater

Mellom lagene

  • 100 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Kakebunn

  • 300 g kransekakemasse
  • 3 stykker egg

Fromasj

  • 6 stykker egg
  • 6 ss sukker
  • 6 dl kremfløte
  • 9 stykker gelatinplater

Mellom lagene

  • 100 g kokesjokolade
Del kransekakemassen opp i biter og ha bitene i en food processor sammen med eggene. Kjør på full hastighet til du får en luftig og jevn mandeldeig.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og sett kakebunnen tilbake i den rene formen.
Riv kokesjokoladen og sett til side. Du kan godt bruke en mandelkvern.
Til fromasjen piskes først egg og sukker til tykk og lys eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen på svak varme.
Hell den smeltede gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske.
Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend kremen inn i eggedosisen.
Hell halvparten av fromasjblandingen over mandelbunnen i kakeformen. Dryss over 2/3 av den revne sjokoladen. Hell over resten av fromasjblandingen og dryss resten av sjokoladen på toppen.
Sett kaken i kjøleskapet til fromasjfyllet har stivnet. Løsne kaken forsiktig fra formen og flytt den over på et kakefat.
Sett kaken i kjøleskapet til fromasjfyllet har stivnet. Løsne kaken forsiktig fra formen og flytt den over på et kakefat.
woman cooking

Bon appetit!

Del kransekakemassen opp i biter og ha bitene i en food processor sammen med eggene. Kjør på full hastighet til du får en luftig og jevn mandeldeig.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og sett kakebunnen tilbake i den rene formen.
Riv kokesjokoladen og sett til side. Du kan godt bruke en mandelkvern.
Til fromasjen piskes først egg og sukker til tykk og lys eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen på svak varme.
Hell den smeltede gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske.
Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend kremen inn i eggedosisen.
Hell halvparten av fromasjblandingen over mandelbunnen i kakeformen. Dryss over 2/3 av den revne sjokoladen. Hell over resten av fromasjblandingen og dryss resten av sjokoladen på toppen.
Sett kaken i kjøleskapet til fromasjfyllet har stivnet. Løsne kaken forsiktig fra formen og flytt den over på et kakefat.
Sett kaken i kjøleskapet til fromasjfyllet har stivnet. Løsne kaken forsiktig fra formen og flytt den over på et kakefat.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?