Glutenfrie krumkaker
45 min
7 varer
79
Marte Garmann/Garmann Forlag.
Monica Jensen Hellmann står bak «Det glutenfrie verksted» og har gitt ut kokeboken «Glutenfri jul», som guider deg gjennom glutenfri julebakst. Her får du hennes oppskrift på glutenfrie krumkaker.
Tips: Om du skal lage multekrem og tilsetter ferdig sukrede bær, er det tilstrekkelig med litt vaniljesukker i selve kremen - da unngår du at det blir altfor søtt.
Ingredienser
4
porsjoner
- 150 g smør
- 3 stk egg
- 125 g rårørsukker
- 75 g glutenfri bollemiks, gjerne fra Det glutenfrie verksted
- 75 g potetmel
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 dl vann, omtrent en halv desiliter
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 150 g smør
- 3 stk egg
- 125 g rårørsukker
- 75 g glutenfri bollemiks, gjerne fra Det glutenfrie verksted
- 75 g potetmel
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 dl vann, omtrent en halv desiliter
Start med å smelte smøret mens du pisker egg og sukker til eggedosis.
Tilsett det avkjølte smøret og de tørre ingrediensene. Til slutt tilsetter du vannet.
Sett røra kaldt i minimum en time.
Varm opp krumkakejernet, finn frem krumkakepinne, en kopp eller skål – og sett i gang.
Legg en teskje med røre i jernet, lukk jernet og stek til fargen på krumkaken er gyllen. Noen jern lyser grønt når krumkaken er ferdigstekt.
Krum så kaken rundt krumkakepinnen og legg den på rist til avkjøling før du legger på en ny runde med røre og fortsetter med stekingen.
Lag gjerne fine krumkakeskåler også – de er flotte å servere fylt med multekrem, eller krem og friske bær.
Oppbevar krumkaker i en tett kakeboks.

Bon appetit!
Start med å smelte smøret mens du pisker egg og sukker til eggedosis.
Tilsett det avkjølte smøret og de tørre ingrediensene. Til slutt tilsetter du vannet.
Sett røra kaldt i minimum en time.
Varm opp krumkakejernet, finn frem krumkakepinne, en kopp eller skål – og sett i gang.
Legg en teskje med røre i jernet, lukk jernet og stek til fargen på krumkaken er gyllen. Noen jern lyser grønt når krumkaken er ferdigstekt.
Krum så kaken rundt krumkakepinnen og legg den på rist til avkjøling før du legger på en ny runde med røre og fortsetter med stekingen.
Lag gjerne fine krumkakeskåler også – de er flotte å servere fylt med multekrem, eller krem og friske bær.
Oppbevar krumkaker i en tett kakeboks.