Til hovedinnhold

Lun fennikelsalat med appelsin, rosiner og valnøtter

25 min
12 varer
80
Lun fennikelsalat med appelsin, rosiner og valnøtter

Fargerike salater gjør en iskald og grå vinterdag litt lettere. Denne friske og lune vintersalaten med fennikel og appelsin slår garantert an.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk fennikel, mellomstore
  • 2 stk appelsin
  • 50 g rosiner, mørke eller lyse
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter
  • 30 g tranebær, tørkede
  • 80 g ruccola, eller babyspinat
  • 1 bunt gressløk
  • olivenolje, til steking

Dressing

  • 2 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss nøtteolje
  • 3 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk fennikel, mellomstore
  • 2 stk appelsin
  • 50 g rosiner, mørke eller lyse
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter
  • 30 g tranebær, tørkede
  • 80 g ruccola, eller babyspinat
  • 1 bunt gressløk
  • olivenolje, til steking

Dressing

  • 2 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss nøtteolje
  • 3 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Rens og del fennikel i skiver eller smale båter. Ta vare på det grønne som ligner dill, det kan du bruke som pynt. Skjær skallet av appelsinene og skjær appelsinene i jevne biter eller «fileter».
Grovhakk nøttene og rist dem lett gylne i en tørr og varm stekepanne.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek fennikelskivene gylne og møre, kanskje du må gjøre det i to omganger, krydre lett med salt og pepper.
Legg fennikelskivene over på et fat eller lignende. Topp med appelsin, nøtter, rosiner, tranebær, salat og hakket gressløk. Drypp over dressingen og bland alt lett sammen.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Rens og del fennikel i skiver eller smale båter. Ta vare på det grønne som ligner dill, det kan du bruke som pynt. Skjær skallet av appelsinene og skjær appelsinene i jevne biter eller «fileter».
Grovhakk nøttene og rist dem lett gylne i en tørr og varm stekepanne.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek fennikelskivene gylne og møre, kanskje du må gjøre det i to omganger, krydre lett med salt og pepper.
Legg fennikelskivene over på et fat eller lignende. Topp med appelsin, nøtter, rosiner, tranebær, salat og hakket gressløk. Drypp over dressingen og bland alt lett sammen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?