Til hovedinnhold

Medisterkaker

30 min
10 varer
326
Medisterkaker av medisterfarse

Hjemmelagde medisterkaker er en storfavoritt på julemiddagsbordet og en tradisjon for mange. Gjør en ekstra innsats og lag dine egne, deilige medisterkaker i år. Serveres sammen med juleribba - her er oppskrift på ribbe med sprø svor.

Her viser vi deg enkelt hvordan du kan lage medisterkaker av medisterfarse. Bland eventuelt inn kvernet svinekjøtt, kjøttdeig kan også brukes, for å få en grovere konsistens på medisterkakene.

Samme farse som du lager medisterkaker av kan stappes i pølsetarmer til julepølser. Trekk pølsene ved 80 grader i omtrent 25 minutter, eller les vår oppskrift på medisterpølser her.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg medisterdeig, eller kjøttdeig av svin
  • 3 ts salt
  • 3 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 4 dl fløte, eller melk
  • 0.5 ts muskat, malt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik
  • 1 krm kvernet pepper
  • 1 ss smør, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg medisterdeig, eller kjøttdeig av svin
  • 3 ts salt
  • 3 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 4 dl fløte, eller melk
  • 0.5 ts muskat, malt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik
  • 1 krm kvernet pepper
  • 1 ss smør, til steking
Medisterdeig, egg og fløte skal ha samme temperatur, la dem være kjøleskapskalde.
Elt medisterdeigen seig med saltet, tilsett så potetmel og krydder. Spe med egg og fløte, litt etter litt. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.
Form farsen til runde kaker og stek dem i smør og litt olje i stekepannen. La gjerne en god kvast frisk salvie få steke med i pannen når du steker medisterkakene. 
Medisterkakene kan eventuelt trekkes ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 grader i omtrent 15 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Medisterdeig, egg og fløte skal ha samme temperatur, la dem være kjøleskapskalde.
Elt medisterdeigen seig med saltet, tilsett så potetmel og krydder. Spe med egg og fløte, litt etter litt. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.
Form farsen til runde kaker og stek dem i smør og litt olje i stekepannen. La gjerne en god kvast frisk salvie få steke med i pannen når du steker medisterkakene. 
Medisterkakene kan eventuelt trekkes ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 grader i omtrent 15 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?