Til hovedinnhold

Rosenkålsalat

30 min
11 varer
174
Rosenkålsalat

Rå rosenkålsalat med rosiner, bacon, nøtter og granateplekjerner er topp tilbehør til kylling eller juleskinke.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g rosenkål, gjerne grønn og lilla
  • 1 dl majones
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 - 2 ss sukker
  • 1 - 2 ss eplesidereddik, eller sitronsaft
  • 100 g bacon, skåret i biter og sprøstekt
  • 1 stk rødløk, finsnittet
  • 50 g hasselnøtter, grovhakkede og ristede
  • 1 dl rosiner, gjerne mørke og lyse
  • 0.5 stk granateple
  • friske urter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g rosenkål, gjerne grønn og lilla
  • 1 dl majones
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 - 2 ss sukker
  • 1 - 2 ss eplesidereddik, eller sitronsaft
  • 100 g bacon, skåret i biter og sprøstekt
  • 1 stk rødløk, finsnittet
  • 50 g hasselnøtter, grovhakkede og ristede
  • 1 dl rosiner, gjerne mørke og lyse
  • 0.5 stk granateple
  • friske urter, hakkede
Rens og skjær rosenkålen i tynne skiver, jo tynnere – jo bedre.
Visp sammen majones, yoghurt, sukker og eddik.
Bland sammen rosenkål, dressing, sprøstekt bacon, granateplekjerner, rødløk, nøtter, rosiner og persille.
La gjerne salaten få stå og «sette» seg 15-20 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær rosenkålen i tynne skiver, jo tynnere – jo bedre.
Visp sammen majones, yoghurt, sukker og eddik.
Bland sammen rosenkål, dressing, sprøstekt bacon, granateplekjerner, rødløk, nøtter, rosiner og persille.
La gjerne salaten få stå og «sette» seg 15-20 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?