Til hovedinnhold

Wokket rosenkål

25 min
11 varer
104
Wokket rosenkål

Rosenkål trenger ikke å være traust. Med asiatiske smaker som ingefær, chili, hvitløk, soya, honning og peanøtter får du spennende tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g rosenkål
  • 1 stk rød chili
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 4 stk vårløk
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • koriander, hakket og frisk
  • salt
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 400 g rosenkål
  • 1 stk rød chili
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 4 stk vårløk
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • koriander, hakket og frisk
  • salt
  • olje, til steking
Rens og del rosenkålen i skiver eller båter. Finsnitt chili og finhakk hvitløken. Rens og del vårløken i grove biter.
Varm en stor stekepanne eller wok. Tilsett litt olje og ha i rosenkålen. Tilsett chili, hvitløk og ingefær. Stek alt over høy varme under omrøring til rosenkålen er gyllen og knapt mør. Ha i vårløken underveis i stekingen.
Tilsett soya og honning. Trekk pannen til side og bland alt godt sammen.
Hell rosenkålen over i en passende tallerken og dryss over koriander og peanøtter. Serveres straks.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del rosenkålen i skiver eller båter. Finsnitt chili og finhakk hvitløken. Rens og del vårløken i grove biter.
Varm en stor stekepanne eller wok. Tilsett litt olje og ha i rosenkålen. Tilsett chili, hvitløk og ingefær. Stek alt over høy varme under omrøring til rosenkålen er gyllen og knapt mør. Ha i vårløken underveis i stekingen.
Tilsett soya og honning. Trekk pannen til side og bland alt godt sammen.
Hell rosenkålen over i en passende tallerken og dryss over koriander og peanøtter. Serveres straks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?