Til hovedinnhold

Akevittsild

30 min
17 varer
20
Akevittsild

Dette er en sild som er vakker for øynene og balsam for gane og sjel.

Gjestene blir alltid begeistret over hjemmelaget påleggssild. Akevittsild passer ekstra godt til julefrokosten eller som en del av et sildebord.

Matkulturverner Bodil Nordjore har arvet oppskriften fra en mann som kan sin akevitt, destillatør Halvor Heuch.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 8 stk matjessildfileter
  • vann, 3 deler til 1 del sild
  • 2 stk rødløk
  • 0.5 stk purreløk

Lake

  • 4 dl eddik 7%
  • 2 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 1 dl sherry, søt
  • 1 dl akevittlilkør
  • 4 dl akevitt
  • 4 stk stjerneanis
  • 2 ts anisfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts sennepsfrø
  • 3 ts nellikspiker
  • 5 ts karve
  • 1 ts paradiskorn
  • 6 stk laurbærblad

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk matjessildfileter
  • vann, 3 deler til 1 del sild
  • 2 stk rødløk
  • 0.5 stk purreløk

Lake

  • 4 dl eddik 7%
  • 2 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 1 dl sherry, søt
  • 1 dl akevittlilkør
  • 4 dl akevitt
  • 4 stk stjerneanis
  • 2 ts anisfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts sennepsfrø
  • 3 ts nellikspiker
  • 5 ts karve
  • 1 ts paradiskorn
  • 6 stk laurbærblad
Skyll silden i rennende vann for å fjerne urenheter og for at laken skal holde seg noenlunde klar.
Skjær løk og purre i fine ringer og legg lagvis sild, purre og løk. La det gjerne være litt store sildebiter for å holde på sildesmaken.
Kok opp laken med krydder og avkjøl den. Slå den over sildebitene.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll silden i rennende vann for å fjerne urenheter og for at laken skal holde seg noenlunde klar.
Skjær løk og purre i fine ringer og legg lagvis sild, purre og løk. La det gjerne være litt store sildebiter for å holde på sildesmaken.
Kok opp laken med krydder og avkjøl den. Slå den over sildebitene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?