Til hovedinnhold

Tomatsild

25 min
9 varer
153
Tomatsild

Skal du lage tomatsild til jul er dette oppskriften å satse på!

Matkulturverner Bodil Nordjore er kanskje den i Norge som kan mest om norsk mat, lokalmat og matkultur. Denne oppskriften, som hun har fått av folkemusiker Kirsten Bråthen Berg, er den beste tomatsilden hun vet om.

Silden var lenge den vanligste hverdagsfisken i Norge. Selv om det ikke er slik lenger, tar mange av oss den frem til jul igjen.

Server tomatsild som pålegg til julefrokosten eller som en del av et større sildefat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk kryddersildfilet
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 potte dill
  • pepper

tomatsaus

  • 1 dl olje
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl tomatpuré
  • 1.5 dl sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kryddersildfilet
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 potte dill
  • pepper

tomatsaus

  • 1 dl olje
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl tomatpuré
  • 1.5 dl sukker
Legg kryddersildsidene på et tørkepapir så de blir tørre. Rens og skjær løken i små biter, da «henger» den lettere på brødskiven. Skjær sildesidene i fine, skrå biter.
Bland sammen olje, eddik, tomatpuré og sukker i en bolle. Klipp opp fersk dill og bland den i tomatsausen.
Legg oppi løk og sild og vend forsiktig om slik at alt er dekket av saus. Smak til slutt til med grovmalt pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Legg kryddersildsidene på et tørkepapir så de blir tørre. Rens og skjær løken i små biter, da «henger» den lettere på brødskiven. Skjær sildesidene i fine, skrå biter.
Bland sammen olje, eddik, tomatpuré og sukker i en bolle. Klipp opp fersk dill og bland den i tomatsausen.
Legg oppi løk og sild og vend forsiktig om slik at alt er dekket av saus. Smak til slutt til med grovmalt pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?