Til hovedinnhold

Donuts

2 h 30 min
9 varer
391
Donuts

Lurer du på hvordan du lager donuts?

Når du lager hjemmelaget donuts eller doughnuts kan du tillate deg å være skikkelig kreativ. Komponer din egen favorittsmak, lag nye former og lek med fargene på den amerikanske, søte baksten. Denne grunnoppskriften kan også varieres. Du kan erstatte melken med annen væske, som fruktjuice eller søtt, mørkt øl. Ønsker du en mindre fet kake, kan du bake donutsen i ovn ved 180 grader i omtrent 8 minutter. Topp de ferdige donutsene med forskjellige type glasurer eller lag dem uten hull og fyll med syltetøy eller krem etter ønske.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 4 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel, + ekstra til utbaking
  • olje, til fritering

Slik gjør du:

  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 4 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel, + ekstra til utbaking
  • olje, til fritering
Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin.
La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass.
Trykk ut midten med en litt mindre utstikker eller la kakene være hele som berlinerboller hvis du har tenkt å fylle dem etterpå. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte, kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp, legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden.
La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir eller rull dem straks i sukker.
Ikke glem å fritere den lille bollen i midten. Den smaker akkurat like godt som resten.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin.
La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass.
Trykk ut midten med en litt mindre utstikker eller la kakene være hele som berlinerboller hvis du har tenkt å fylle dem etterpå. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte, kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp, legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden.
La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir eller rull dem straks i sukker.
Ikke glem å fritere den lille bollen i midten. Den smaker akkurat like godt som resten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?