Til hovedinnhold

Sjokoladedonuts

2 h 30 min
12 varer
155
Sjokoladedonuts

Sjokoladedonuts, eller donuts toppet med sjokolade, må være alles favoritt. Du kan velge den sjokoladen du ønsker, enten det er hvit, lys eller mørk. Dryss gjerne over kakestrøssel, hakkede nøtter eller pynt etter ønske.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 4 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel, + ekstra til utbaking
  • olje, til fritering

Sjokoladeglasur og topping

  • 200 g sjokolade, hvit, lys eller mørk
  • kakestrøssel
  • nøtter, hakkede

Slik gjør du:

  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 4 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel, + ekstra til utbaking
  • olje, til fritering

Sjokoladeglasur og topping

  • 200 g sjokolade, hvit, lys eller mørk
  • kakestrøssel
  • nøtter, hakkede
Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass. Trykk ut midten med en litt mindre utstikker. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte, kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp, legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden. La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Finhakk og smelt sjokolade i en liten bolle over et vannbad. Dypp den ene siden av kakene i den smeltede sjokoladen. Dryss over kakestrøssel, hakkede nøtter eller pynt med noen annet smakfullt og fint.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass. Trykk ut midten med en litt mindre utstikker. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte, kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp, legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden. La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Finhakk og smelt sjokolade i en liten bolle over et vannbad. Dypp den ene siden av kakene i den smeltede sjokoladen. Dryss over kakestrøssel, hakkede nøtter eller pynt med noen annet smakfullt og fint.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?