Til hovedinnhold

Donuts med kaffeglasur

2 h 30 min
11 varer
50
Donuts med kaffeglasur

Donuts med kaffeglasur er bare en av mange varianter av denne kaken, for donuts kan toppes med det meste. Strø på hakket sjokolade, kakao-nibs eller knuste kaffebønner helt til slutt.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 stykker egg
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel, + ekstra til utbaking
  • olje, til fritering

Kaffeglasur

  • 200 g melis
  • espresso, eller annen sterk kaffe
  • sjokolade, hakket, evt knuste kaffebønner

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 4 stykker egg
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel, + ekstra til utbaking
  • olje, til fritering

Kaffeglasur

  • 200 g melis
  • espresso, eller annen sterk kaffe
  • sjokolade, hakket, evt knuste kaffebønner
Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass. Trykk ut midten med en litt mindre utstikker. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp, legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden. La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Ha melisen i en bolle og visp inn kaffe, litt etter litt, til du får en passe tykk melisglasur.
Legg kakene over på en rist og legg på en skje melisglasur mens kakene fortsatt er lune. Melisglasuren vil smelte litt, men det gjør ingenting.
Dryss straks over litt pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til 35-37 grader. Løs opp gjæren i den lunkne væsken og visp inn eggene.
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå ved middels lav hastighet i 2-3 minutter. Øk til høy hastighet og arbeid deigen videre i 5 minutter.
Dryss litt mel over deigen og dekk til bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl ut deigen til omtrent 2 cm tykkelse på et godt melet bakebord. Trykk ut passende sirkler. Det enkleste er å trykke ut sirklene med en «kakeutstikker», men det går også greit med et glass. Trykk ut midten med en litt mindre utstikker. La kakene etterheve i omtrent 15 minutter.
Varm oljen til omtrent 165 grader. Har du ikke en frityrgryte kan du bruke en vid og tykkbunnet gryte med høye kanter. Det holder at oljen står 5 cm opp langs kanten.
Løft kakene forsiktig opp, legg dem i gryten og stek dem gylne i den varme oljen. Når undersiden har blitt fin og gyllen, vender du dem over på den andre siden. La donuten få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Ha melisen i en bolle og visp inn kaffe, litt etter litt, til du får en passe tykk melisglasur.
Legg kakene over på en rist og legg på en skje melisglasur mens kakene fortsatt er lune. Melisglasuren vil smelte litt, men det gjør ingenting.
Dryss straks over litt pynt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?