Til hovedinnhold

Oreo fudge

4 h
7 varer
424
Oreo Fudge
Kristine Ilstad

Oreo Fudge er fantastisk herlig konfekt til jul som du kan lage allerede nå, men det er fare for at du synes det er så godt at du må lage ny porsjon før det. Fudgen kan lages med enten hvit eller mørk sjokolade.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 175 g smør
  • 6.5 dl sukker
  • 1.75 dl Vikingmelk
  • 200 g marshmallows fluff
  • 350 g sjokolade, hvit eller mørk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 14 stk Oreo-kjeks

Pynt

  • 6 stk Oreo-kjeks

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 175 g smør
  • 6.5 dl sukker
  • 1.75 dl Vikingmelk
  • 200 g marshmallows fluff
  • 350 g sjokolade, hvit eller mørk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 14 stk Oreo-kjeks

Pynt

  • 6 stk Oreo-kjeks
Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.
Bland i marshmallowskrem, hvit eller mørk sjokolade som er hakket opp i biter og vaniljeekstrakt. Rør til både marshmallowskremen og sjokoladen har smeltet.
Knus 8 Oreokjeks til smuler i en food processor (bruke både kjeks og kremfyllet). Bland dette inn i kremmassen. Hakk så resterende 6 Oreokjeks opp grovt, så du får store biter. Vend disse kjeksbitene inn i massen til slutt.
Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Pynt med Oreos.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
Oppbevar fudgen i en kakeboks med matpapir mellom lagene.
Oppbevar fudgen i en kakeboks med matpapir mellom lagene.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.
Bland i marshmallowskrem, hvit eller mørk sjokolade som er hakket opp i biter og vaniljeekstrakt. Rør til både marshmallowskremen og sjokoladen har smeltet.
Knus 8 Oreokjeks til smuler i en food processor (bruke både kjeks og kremfyllet). Bland dette inn i kremmassen. Hakk så resterende 6 Oreokjeks opp grovt, så du får store biter. Vend disse kjeksbitene inn i massen til slutt.
Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Pynt med Oreos.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
Løft den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og over på en skjærefjøl. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
Oppbevar fudgen i en kakeboks med matpapir mellom lagene.
Oppbevar fudgen i en kakeboks med matpapir mellom lagene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?