Til hovedinnhold

Pannestekt kyllingbryst med brokkoli og hvitvinssjy

45 min
17 varer
129
Pannestekt kyllingbryst med brokkoli og hvitvinssjy

Koker du for eksempel kraft på en hel kylling, kan du spare kyllingbrystene til en god middag.

Her har de stekte kyllingbrystene fått følge av brokkoli som kan lages på fire måter, samt en deilig hvitvinssjy.

Tips: Sausen kan smakes til videre med hva du måtte ønske av urter eller andre ingredienser. Du kan for eksempel lage en kremete variant med sopp.

Oppskrift av: Kristian Rønnestad, kokk og matfaglig rådgiver hos Kulinarisk Akademi i Oslo. Foto: Eivind Griffith Brænde

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk kyllingbryst
  • 1 l vann, kaldt
  • 40 g sukker
  • 60 g salt
  • 2 ss smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 stilker timiankvister
  • solsikkeolje
  • pepper
  • sitron

Brokkoli på fire måter

  • 2 stk brokkoli
  • 3 dl fløte

Hvitvinssjy

  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl kyllingkraft, ferdigredusert
  • 1 ss smør
  • solsikkeolje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • sitron

Slik gjør du:

  • 2 stk kyllingbryst
  • 1 l vann, kaldt
  • 40 g sukker
  • 60 g salt
  • 2 ss smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 stilker timiankvister
  • solsikkeolje
  • pepper
  • sitron

Brokkoli på fire måter

  • 2 stk brokkoli
  • 3 dl fløte

Hvitvinssjy

  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl kyllingkraft, ferdigredusert
  • 1 ss smør
  • solsikkeolje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • sitron
Tørk godt av brystene og krydre med litt kvernet pepper. Stek kyllingbrystene på skinnet på medium varme i ca 5 minutter. Skru opp varmen for å få skinnet gyllenbrunt og snu brystene. Ha i hvitløk, timian og smør. Skru ned varmen og la brystene trekke ferdig i det gode smøret. Alternativt kan brystene bakes på 150 grader i ovn til de har 65 grader i kjernetemperatur - det tar ca 10 minutter.
For å få skinnet skikkelig sprøtt, er det lurt å IKKE øse smør over skinnet. Press litt sitron i smøret mot slutten.
BROKKOLI-COUSCOUS: Bruk en skarp kniv og høvle av det ytterste på brokkolitoppene. Kok opp litt saltet vann og forvell «brokkolicouscousen» i 5 sekunder og sil av vannet. Kjøl det ned umiddelbart i kaldt vann og legg det på et klede så det tørker.
BROKKOLIPURÉ: Kok inn fløten til ca 2 dl. Kutt av bukettene ca 3 cm inn mot stilken. Forvell bukettene i 3 minutter i saltet vann og ha de over i et dørslag. Bruk en øse til å presse ut overflødig vann av bukettene. Desto tørrere bukettene blir, jo tykkere blir pureen. Ha de varme bukettene over i en kjøkkenmaskin sammen med fløten og kjør det til en glatt pure, gjerne i ca 10 minutter.
BROKKOLI-STILKER: Kutt av bunnen på brokkolistammen der den forgrener seg. Her skal vi bruke toppen. Del brokkolistilken i fine båter og stek de i en panne med olje til de blir gyllenbrune. Ha i smøret fra kyllingbrystet og stek videre til den er mør. Alternativt kan du steke de sammen med brystene.
BROKKOLI-CRUDITE: Skrell av skallet på den siste delen av brokkolistilken, nemlig bunnen. Bruk en mandolin eller skreller til å lage tynne skiver av stilken. Ha de over i iskaldt vann og la de ligge i minst 1 time. Da blir de sprøe og gode.
LAG HVITVINSSJY: Stek løk og hvitløk i en kjele med litt olje til det blir blankt. Tilsett laurbærblad og hvitvin. Kok inn hvitvinen.
Tilsett kyllingkraft og la det koke sammen i 5 minutter. Trekk kjelen av platen og rør inn smøret. Smak til med salt, pepper og sitron.
Skjær kyllingbrystene i mindre stykker og dander med brokkoli på fire måter. Ha over saus ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Tørk godt av brystene og krydre med litt kvernet pepper. Stek kyllingbrystene på skinnet på medium varme i ca 5 minutter. Skru opp varmen for å få skinnet gyllenbrunt og snu brystene. Ha i hvitløk, timian og smør. Skru ned varmen og la brystene trekke ferdig i det gode smøret. Alternativt kan brystene bakes på 150 grader i ovn til de har 65 grader i kjernetemperatur - det tar ca 10 minutter.
For å få skinnet skikkelig sprøtt, er det lurt å IKKE øse smør over skinnet. Press litt sitron i smøret mot slutten.
BROKKOLI-COUSCOUS: Bruk en skarp kniv og høvle av det ytterste på brokkolitoppene. Kok opp litt saltet vann og forvell «brokkolicouscousen» i 5 sekunder og sil av vannet. Kjøl det ned umiddelbart i kaldt vann og legg det på et klede så det tørker.
BROKKOLIPURÉ: Kok inn fløten til ca 2 dl. Kutt av bukettene ca 3 cm inn mot stilken. Forvell bukettene i 3 minutter i saltet vann og ha de over i et dørslag. Bruk en øse til å presse ut overflødig vann av bukettene. Desto tørrere bukettene blir, jo tykkere blir pureen. Ha de varme bukettene over i en kjøkkenmaskin sammen med fløten og kjør det til en glatt pure, gjerne i ca 10 minutter.
BROKKOLI-STILKER: Kutt av bunnen på brokkolistammen der den forgrener seg. Her skal vi bruke toppen. Del brokkolistilken i fine båter og stek de i en panne med olje til de blir gyllenbrune. Ha i smøret fra kyllingbrystet og stek videre til den er mør. Alternativt kan du steke de sammen med brystene.
BROKKOLI-CRUDITE: Skrell av skallet på den siste delen av brokkolistilken, nemlig bunnen. Bruk en mandolin eller skreller til å lage tynne skiver av stilken. Ha de over i iskaldt vann og la de ligge i minst 1 time. Da blir de sprøe og gode.
LAG HVITVINSSJY: Stek løk og hvitløk i en kjele med litt olje til det blir blankt. Tilsett laurbærblad og hvitvin. Kok inn hvitvinen.
Tilsett kyllingkraft og la det koke sammen i 5 minutter. Trekk kjelen av platen og rør inn smøret. Smak til med salt, pepper og sitron.
Skjær kyllingbrystene i mindre stykker og dander med brokkoli på fire måter. Ha over saus ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?