Til hovedinnhold

Sjokoladekake med salt karamell

4 h
16 varer
2.5k
Sjokoladekake med salt karamell

Sjokoladekake med salt karamell – kan det bli bedre?

Denne sjokoladekaken består av myke, fantastisk gode sjokoladekakebunner, som fylles med herlig, mørk sjokoladekrem og flytende karamell. En liten klype havsalt i karamellen smaker nydelig og gjør at karamellen balanserer ekstra godt med den søte sjokoladekaken.

Kaken blir høy, flott og fristende! Ja, dette er virkelig en kake for livsnytere!

Det kan lønne seg å forberede både sjokoladekremen og karamellen dagen i forveien.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekrem

  • 300 g smør
  • 400 g kokesjokolade
  • 100 g melis

Salt karamell

  • 300 g sukker
  • 3 ss vann
  • 125 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 0.5 ts havsalt

Sjokoladekakebunner

  • 200 g smør
  • 100 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 3 stykker egg
  • 1.5 dl kakaopulver
  • 1.5 dl melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl rømme
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Sjokoladekrem

  • 300 g smør
  • 400 g kokesjokolade
  • 100 g melis

Salt karamell

  • 300 g sukker
  • 3 ss vann
  • 125 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 0.5 ts havsalt

Sjokoladekakebunner

  • 200 g smør
  • 100 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 3 stykker egg
  • 1.5 dl kakaopulver
  • 1.5 dl melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl rømme
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade og melis.
La sjokoladen smelte helt i det varme smøret og rør blandingen jevn.
La sjokoladekremen stå i romtemperatur over natten, slik at den blir tykkere og får bra smørekonsistens.
Til karamellen has først sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt. Prosessen tar ca. 10-15 minutter.
Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring. Bland i en liten klype havsalt. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles til dagen etter.
Til sjokoladekakebunnene piskes først mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem.
Sikt kakaopulveret og vend dette inn i smørkremen sammen med melk, vanilje og rømme. Sikt hvetemel, bakepulver og natron, og bland dette inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i 3 små, runde former (20 cm i diameter). Hvis du ikke har 3 like store former, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter. Avkjøl kakebunnen.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel ca. en fjerdedel av sjokoladekremen over den. Ringle over noen skjeer flytende karamell.
Legg på den andre kakebunnen over og dekk også den først med samme mengde sjokoladekrem og deretter ringle over karamell. Legg på den tredje kakebunnen.
Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen. Ringe over karamell til pynt. Server resten av karamellen som tilbehør ved servering av kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade og melis.
La sjokoladen smelte helt i det varme smøret og rør blandingen jevn.
La sjokoladekremen stå i romtemperatur over natten, slik at den blir tykkere og får bra smørekonsistens.
Til karamellen has først sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt. Prosessen tar ca. 10-15 minutter.
Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring. Bland i en liten klype havsalt. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles til dagen etter.
Til sjokoladekakebunnene piskes først mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem.
Sikt kakaopulveret og vend dette inn i smørkremen sammen med melk, vanilje og rømme. Sikt hvetemel, bakepulver og natron, og bland dette inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i 3 små, runde former (20 cm i diameter). Hvis du ikke har 3 like store former, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter. Avkjøl kakebunnen.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel ca. en fjerdedel av sjokoladekremen over den. Ringle over noen skjeer flytende karamell.
Legg på den andre kakebunnen over og dekk også den først med samme mengde sjokoladekrem og deretter ringle over karamell. Legg på den tredje kakebunnen.
Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen. Ringe over karamell til pynt. Server resten av karamellen som tilbehør ved servering av kaken.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?