Til hovedinnhold

Thaifiskekaker med sitrongress

30 min
16 varer
443
Thaifiskekaker med sitrongress

Thaifiskekaker, eller Tod Mun Goong, er en litt annerledes fiskekakeopplevelse. Krydre fiskekakene med rød karripasta og limeblader, og server dem på pinne med en frisk chilisaus å dyppe i. 

Ingredienser

5
porsjoner
  • 4 stykker kaffirlimeblader
  • 200 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 200 g reker, rå, rensede
  • 1 klype salt
  • 3 ts karripasta, rød
  • 1 stk egg
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ts sukker
  • 1 ss koriander, frisk, hakket
  • 10 stykker sitrongress, 8 cm hver
  • olje, til steking

Chili- og limesaus

  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 stk lime, saften
  • 1 ss fiskesaus
  • 0.5 stk rød chili, finsnittet
  • 1 ss koriander, hakket
  • 1 ss mynte, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker kaffirlimeblader
  • 200 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 200 g reker, rå, rensede
  • 1 klype salt
  • 3 ts karripasta, rød
  • 1 stk egg
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ts sukker
  • 1 ss koriander, frisk, hakket
  • 10 stykker sitrongress, 8 cm hver
  • olje, til steking

Chili- og limesaus

  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 stk lime, saften
  • 1 ss fiskesaus
  • 0.5 stk rød chili, finsnittet
  • 1 ss koriander, hakket
  • 1 ss mynte, hakket
Fjern stilken på limebladene og finhakk bladene.
Skjær fisk og reker i biter. Ha bitene over i en hurtigmikser sammen med salt, karripasta, egg og potetmel. Kjør blandingen til en glatt og jevn farse.
Tilsett fiskesaus, sukker og koriander, og kjør alt raskt sammen.
Form farsen til 10 like store fiskeboller med fuktige hender. Stikk et sitrongress ned i hver bolle og klem farsen forsiktig rundt sitrongresset.
La fiskekakene hvile i kjøleskapet frem til steking.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Stek fiskekakene i litt olje i en stor stekepanne på høy varme i omtrent 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne.
Serveres straks sammen med chilisausen.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern stilken på limebladene og finhakk bladene.
Skjær fisk og reker i biter. Ha bitene over i en hurtigmikser sammen med salt, karripasta, egg og potetmel. Kjør blandingen til en glatt og jevn farse.
Tilsett fiskesaus, sukker og koriander, og kjør alt raskt sammen.
Form farsen til 10 like store fiskeboller med fuktige hender. Stikk et sitrongress ned i hver bolle og klem farsen forsiktig rundt sitrongresset.
La fiskekakene hvile i kjøleskapet frem til steking.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Stek fiskekakene i litt olje i en stor stekepanne på høy varme i omtrent 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne.
Serveres straks sammen med chilisausen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?