Til hovedinnhold

Pasta med oksehaleragu

5 h
14 varer
633
Pasta med oksehaleragu

For å lage pappardelle med oksehaleragu trenger du god tid. Men du verden som det er verdt den ekstra tiden!  Dette er en kraftig rett som inviterer til lun høsthygge. Gjerne med både rødvin og stearinlys, foran peisen. 
 Tips 1: Koking av oksehaler tar tid at når du først er i gang kan det være greit å koke en hel gjeng for så å fryse ned de du ikke skal bruke. 
Tips 2: 2 dl rødvin kan erstattes med 3 dl mørkt øl hvis ønskelig.   
Tips 3: Andre grønnsaker som en bit sellerirot, purre eller en rød chili (renset for frø og finhakket) kan også tilsettes kraften.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg oksehale
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk selleristang
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 dl rødvin
  • 1 kvast timian
  • rapsolje, eller mild olivenolje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • 400 g pappardelle
  • bladpersille, hakket
  • parmesan

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 kg oksehale
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk selleristang
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 dl rødvin
  • 1 kvast timian
  • rapsolje, eller mild olivenolje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • 400 g pappardelle
  • bladpersille, hakket
  • parmesan
Varm stekeovnen til 130 grader.
Hakk løk og hvitløk og skjær gulrot og selleri i små terninger.
Krydre oksehalene med litt salt og pepper. Bruk en romslig ildfast gryte og brun alle oksehalestykkene i gryten. Ta dem opp av gryten og brun grønnsakene i samme gryte. Legg oksehalene tilbake igjen. Tilsett knuste tomater, laurbær og rødvin. Fyll opp med vann til det så vidt dekker halene. La det hele få et oppkok på platen.
Dekk gryten med tett lokk ( - aluminiumsfolie kan også brukes) og sett den inn i stekeovnen. La oksehalene stå der i 3-4 timer. Kjøttet skal bli helt mørt.
Løft de ferdigkokte oksehalene opp av kraften og plukk av kjøttet. La kraften få koke inn til sausekonsistens, mens du renser halene, rør av og til så det ikke fester seg i bunnen. Sil sausen og gni grønnsakene gjennom silen. Du kan også la den være som den er med biter av grønsaker. Ha kjøttet tilbake i sausen og smak til med salt og pepper.
Kok pastaen ”al dente” i rikelig med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland pastaen med oksehaleraguen – eller server det hver for seg. Dryss over finhakket persille og revet parmesan til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Varm stekeovnen til 130 grader.
Hakk løk og hvitløk og skjær gulrot og selleri i små terninger.
Krydre oksehalene med litt salt og pepper. Bruk en romslig ildfast gryte og brun alle oksehalestykkene i gryten. Ta dem opp av gryten og brun grønnsakene i samme gryte. Legg oksehalene tilbake igjen. Tilsett knuste tomater, laurbær og rødvin. Fyll opp med vann til det så vidt dekker halene. La det hele få et oppkok på platen.
Dekk gryten med tett lokk ( - aluminiumsfolie kan også brukes) og sett den inn i stekeovnen. La oksehalene stå der i 3-4 timer. Kjøttet skal bli helt mørt.
Løft de ferdigkokte oksehalene opp av kraften og plukk av kjøttet. La kraften få koke inn til sausekonsistens, mens du renser halene, rør av og til så det ikke fester seg i bunnen. Sil sausen og gni grønnsakene gjennom silen. Du kan også la den være som den er med biter av grønsaker. Ha kjøttet tilbake i sausen og smak til med salt og pepper.
Kok pastaen ”al dente” i rikelig med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland pastaen med oksehaleraguen – eller server det hver for seg. Dryss over finhakket persille og revet parmesan til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?