Til hovedinnhold

Pasta Amatriciana

45 min
10 varer
751
Bucatini all`Amatriciana

Bucatini all`Amatriciana, eller pasta amatriciana, er en knallgod italiensk klassiker som er overraskende enkel å lage, men det krever råvarer av topp kvalitet. 
Får du ikke tak i svinekjaker, kan du bruke pancetta eller bacon.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g spagetti, helst bucatini, hul spagetti
  • 250 g guanciale, eller pancetta
  • 3 dl hermetiske tomater, moden og gode
  • 1 stk løk
  • 1 klype chiliflak
  • 0.5 dl hvitvin, kan sløyfes
  • 1 dl pecorino, eller parmesan, revet
  • basilikum, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g spagetti, helst bucatini, hul spagetti
  • 250 g guanciale, eller pancetta
  • 3 dl hermetiske tomater, moden og gode
  • 1 stk løk
  • 1 klype chiliflak
  • 0.5 dl hvitvin, kan sløyfes
  • 1 dl pecorino, eller parmesan, revet
  • basilikum, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Skjær guanciale, eller pancetta, i små terninger og hakk løken. Stek kjøttet gyllent og sprøtt i en god klunk olivenolje. Ta ut kjøttet, men la alt fettet være igjen i pannen. Tilsett løk og fres løken gyllen og myk, tilsett mer olje hvis nødvendig.
Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett hvitvin. La det koke til vinen har fordampet. Hell i tomatene sammen en klype chiliflakes og la blandingen putre i omtrent 30 min.
Kok pastaen «al dente», ta av en desiliter av kokevannet og hell av resten.
Bland sammen pasta, saus, grovhakket basilikum og pecorino. Virker pastaen litt «tørr» kan du justere saftigheten med kokevannet du tok vare på.
Krydre med salt hvis nødvendig (både kjøttet og osten er salt) og kvern over sort pepper. Topp med ekstra pecorino og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær guanciale, eller pancetta, i små terninger og hakk løken. Stek kjøttet gyllent og sprøtt i en god klunk olivenolje. Ta ut kjøttet, men la alt fettet være igjen i pannen. Tilsett løk og fres løken gyllen og myk, tilsett mer olje hvis nødvendig.
Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett hvitvin. La det koke til vinen har fordampet. Hell i tomatene sammen en klype chiliflakes og la blandingen putre i omtrent 30 min.
Kok pastaen «al dente», ta av en desiliter av kokevannet og hell av resten.
Bland sammen pasta, saus, grovhakket basilikum og pecorino. Virker pastaen litt «tørr» kan du justere saftigheten med kokevannet du tok vare på.
Krydre med salt hvis nødvendig (både kjøttet og osten er salt) og kvern over sort pepper. Topp med ekstra pecorino og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?