Til hovedinnhold

Picchiapò: Kokt kjøtt med tomat og løk

2 h 30 min
11 varer
91
Picchiapò: Kokt kjøtt med tomat og løk

Tradisjonelt sett er picchiapò en rett som har oppstått for å bruke rester av stekt kjøtt. Dermed kan oppskriften variere fra kokk til kokk og fra dag til dag.

Denne oppskriften er inspirert av Sergio og Mara Espositos versjon hos Mordi e Vai, en av bodene på matmarkedet i bydelen Testaccio. Her selges sandwicher fylt med romerske klassikere som allesso di scottona, en kokt biffrett. De blander rester av allesso i en krydret løk- og tomatsaus, og sammen med grønnsaker blir det til retten picchiapò.

For å lage den fra bunnen av hjemme, kan du tilberede biff spesifikt for dette formålet. Eller bruk det du måtte ha av kjøttrester. Server retten som den er, eller bruk den som fyll i en ciabattina.

Tips: For å få kjøttet enda mer smaksrikt, kan du salte det med flaksalt og la det ligge i minst 4 timer, eller gjerne opptil 24 timer, før du steker det.

Oppskrift og foto er hentet fra boken Smaken av Roma av Katie Parla og Kristina Gill.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g biff, fjern slintrene og salt på forhånd
  • 2.5 dl hvitvin, tørr
  • 2 stk gulrøtter
  • 3 stk løk
  • 10 stk sorte pepperkorn
  • 3 stk nellikspiker
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • havsalt
  • 1 ss merian, frisk
  • 1 klype chiliflak, eller peperoncino
  • 1 boks hermetiske tomater, finhakket

Slik gjør du:

  • 500 g biff, fjern slintrene og salt på forhånd
  • 2.5 dl hvitvin, tørr
  • 2 stk gulrøtter
  • 3 stk løk
  • 10 stk sorte pepperkorn
  • 3 stk nellikspiker
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • havsalt
  • 1 ss merian, frisk
  • 1 klype chiliflak, eller peperoncino
  • 1 boks hermetiske tomater, finhakket
Legg det saltede kjøttet i en stor kjele. Dekk kjøttet med vann. La det småkoke på svak varme, og fjern skum som kommer til overflaten. Tilsett vinen, gulrøttene, 2 av løkene, pepperkornene og nellikspikrene. La det hele putre på svak varme i cirka 2 timer. Biffkjøttet skal falle fra hverandre når du tar på det med en gaffel.
Grovhakk de kokte gulrøttene og sett til side.
Varm olivenoljen i en stor kjele på svak varme. Hakk den gjenværende løken. Når oljen begynner å putre, tilsetter du løken og lar den steke i cirka 10 minutter, til den er blank og myk. Smak til med salt.
Tilsett merian og peperoncino/chiliflak og stek videre i cirka 30 sekunder. Tilsett tomatene og kok i cirka 15 minutter, til sausen er blitt litt redusert og mindre syrlig. Tilsett strimlet kjøtt og gulrøtter. Rør godt, og kok det hele i cirka 15 minutter til.
Server som en rett alene eller som fyll i sandwicher.
woman cooking

Bon appetit!

Legg det saltede kjøttet i en stor kjele. Dekk kjøttet med vann. La det småkoke på svak varme, og fjern skum som kommer til overflaten. Tilsett vinen, gulrøttene, 2 av løkene, pepperkornene og nellikspikrene. La det hele putre på svak varme i cirka 2 timer. Biffkjøttet skal falle fra hverandre når du tar på det med en gaffel.
Grovhakk de kokte gulrøttene og sett til side.
Varm olivenoljen i en stor kjele på svak varme. Hakk den gjenværende løken. Når oljen begynner å putre, tilsetter du løken og lar den steke i cirka 10 minutter, til den er blank og myk. Smak til med salt.
Tilsett merian og peperoncino/chiliflak og stek videre i cirka 30 sekunder. Tilsett tomatene og kok i cirka 15 minutter, til sausen er blitt litt redusert og mindre syrlig. Tilsett strimlet kjøtt og gulrøtter. Rør godt, og kok det hele i cirka 15 minutter til.
Server som en rett alene eller som fyll i sandwicher.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?