Til hovedinnhold

Glutenfritt hverdagsbrød

2 h 30 min
21 varer
67
Glutenfritt hverdagsbrød

Til denne oppskriften på glutenfritt hverdagsbrød lager du din egen melblanding med hirsemel. Brødene holder seg godt - og passer til både frokost og matpakken.

Oppskriften gir to hverdagsbrød.

Oppskriften er hentet fra boken «Ekte brød» skrevet av Kristin Granli. Foto: Gry Traaen/Cappelen Damm.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 200 g tapiokastivelse
  • 350 g brunrismel
  • 120 g bokhvetemel
  • 150 g hirsemel
  • 120 g havregryn, glutenfrie
  • 55 g søtrismel
  • 70 g potetmel
  • 4 ss linfrø
  • 4 ss pofiber
  • 3 ts havsalt, uraffinert
  • 3 ts xanthan
  • 2 ss psyllium
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss brennesle, tørket og malt, kan sløyfes
  • 1 l vann, kaldt
  • 6 ss olivenolje
  • 60 ml surdeig, eller 2 ss eddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk egg, eller 2 ts eggerstatter + 5 ss vann

Til å smøre formene

  • margarin, eller olje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 200 g tapiokastivelse
  • 350 g brunrismel
  • 120 g bokhvetemel
  • 150 g hirsemel
  • 120 g havregryn, glutenfrie
  • 55 g søtrismel
  • 70 g potetmel
  • 4 ss linfrø
  • 4 ss pofiber
  • 3 ts havsalt, uraffinert
  • 3 ts xanthan
  • 2 ss psyllium
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss brennesle, tørket og malt, kan sløyfes
  • 1 l vann, kaldt
  • 6 ss olivenolje
  • 60 ml surdeig, eller 2 ss eddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk egg, eller 2 ts eggerstatter + 5 ss vann

Til å smøre formene

  • margarin, eller olje
Bland alt i kjøkkenmaskinbollen. Kjør maskinen i 5–10 minutter. Deigen skal være godt gjennomarbeidet.
Smør to store brødformer med olje eller melkefri margarin. Fordel deigen i formene, sprut med vann, og glatt til toppen med en slikkepott.
Heves med undervarme, dekket med et rent kjøkkenhåndkle.
Stekes på 200 grader i 1 time, nederste rille. Ta brødene ut av formene og stek dem i ytterligere 10 minutter.
Avkjøles på rist. Ikke skjær i dem før de er helt avkjølt.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt i kjøkkenmaskinbollen. Kjør maskinen i 5–10 minutter. Deigen skal være godt gjennomarbeidet.
Smør to store brødformer med olje eller melkefri margarin. Fordel deigen i formene, sprut med vann, og glatt til toppen med en slikkepott.
Heves med undervarme, dekket med et rent kjøkkenhåndkle.
Stekes på 200 grader i 1 time, nederste rille. Ta brødene ut av formene og stek dem i ytterligere 10 minutter.
Avkjøles på rist. Ikke skjær i dem før de er helt avkjølt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?