Til hovedinnhold

Glutenfritt hverdagsbrød

2 h 30 min
21 varer
74
Glutenfritt hverdagsbrød

Til denne oppskriften på glutenfritt hverdagsbrød lager du din egen melblanding med hirsemel. Brødene holder seg godt - og passer til både frokost og matpakken.

Oppskriften gir to hverdagsbrød.

Oppskriften er hentet fra boken «Ekte brød» skrevet av Kristin Granli. Foto: Gry Traaen/Cappelen Damm.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 200 g tapiokastivelse
  • 350 g brunrismel
  • 120 g bokhvetemel
  • 150 g hirsemel
  • 120 g havregryn, glutenfrie
  • 55 g søtrismel
  • 70 g potetmel
  • 4 ss linfrø
  • 4 ss pofiber
  • 3 ts havsalt, uraffinert
  • 3 ts xanthan
  • 2 ss psyllium
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss brennesle, tørket og malt, kan sløyfes
  • 1 l vann, kaldt
  • 6 ss olivenolje
  • 60 ml surdeig, eller 2 ss eddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk egg, eller 2 ts eggerstatter + 5 ss vann

Til å smøre formene

  • margarin, eller olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g tapiokastivelse
  • 350 g brunrismel
  • 120 g bokhvetemel
  • 150 g hirsemel
  • 120 g havregryn, glutenfrie
  • 55 g søtrismel
  • 70 g potetmel
  • 4 ss linfrø
  • 4 ss pofiber
  • 3 ts havsalt, uraffinert
  • 3 ts xanthan
  • 2 ss psyllium
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss brennesle, tørket og malt, kan sløyfes
  • 1 l vann, kaldt
  • 6 ss olivenolje
  • 60 ml surdeig, eller 2 ss eddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk egg, eller 2 ts eggerstatter + 5 ss vann

Til å smøre formene

  • margarin, eller olje
Bland alt i kjøkkenmaskinbollen. Kjør maskinen i 5–10 minutter. Deigen skal være godt gjennomarbeidet.
Smør to store brødformer med olje eller melkefri margarin. Fordel deigen i formene, sprut med vann, og glatt til toppen med en slikkepott.
Heves med undervarme, dekket med et rent kjøkkenhåndkle.
Stekes på 200 grader i 1 time, nederste rille. Ta brødene ut av formene og stek dem i ytterligere 10 minutter.
Avkjøles på rist. Ikke skjær i dem før de er helt avkjølt.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt i kjøkkenmaskinbollen. Kjør maskinen i 5–10 minutter. Deigen skal være godt gjennomarbeidet.
Smør to store brødformer med olje eller melkefri margarin. Fordel deigen i formene, sprut med vann, og glatt til toppen med en slikkepott.
Heves med undervarme, dekket med et rent kjøkkenhåndkle.
Stekes på 200 grader i 1 time, nederste rille. Ta brødene ut av formene og stek dem i ytterligere 10 minutter.
Avkjøles på rist. Ikke skjær i dem før de er helt avkjølt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?