Til hovedinnhold

Glutenfrie vafler

1 h
10 varer
71
Glutenfrie vafler

Vafler smaker like godt med salt som søtt pålegg, og de kan gjerne pakkes ned som niste. Disse vaflene er glutenfrie og lages med rismelk, slik at de også kan spises av folk med melkeallergier. Hvis du vil ha søte vafler, dropper du osten og tilsetter 1 ts kardemomme og 2 ss kokossukker, honning eller annet søtt. 
Oppskriften er hentet fra boken «Ekte brød» skrevet av Kristin Granli.

Ingredienser

4
porsjoner

Vått

  • 2 stk egg
  • 3 dl rismelk
  • 50 g margarin, melkefri, eller nøytral olje
  • 1 stk gulrot, finrevet

Tørt

  • 0.5 ts salt
  • 40 g havregryn, glutenfrie
  • 60 g havremel, glutenfritt
  • 60 g bokhvetemel
  • 50 g gulost, melkefri
  • 0.5 ts bakepulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Vått

  • 2 stk egg
  • 3 dl rismelk
  • 50 g margarin, melkefri, eller nøytral olje
  • 1 stk gulrot, finrevet

Tørt

  • 0.5 ts salt
  • 40 g havregryn, glutenfrie
  • 60 g havremel, glutenfritt
  • 60 g bokhvetemel
  • 50 g gulost, melkefri
  • 0.5 ts bakepulver
Bland egg, melk, margarin og revet gulrot i en bolle.
Ha oppi de tørre ingrediensene og bland. La røra stå en stund. Den kan godt stå og svelle over natta.
Stekes i vanlig vaffeljern. Bruk melkefri margarin til å smøre jernet. Kjempegode, og sunne!
woman cooking

Bon appetit!

Bland egg, melk, margarin og revet gulrot i en bolle.
Ha oppi de tørre ingrediensene og bland. La røra stå en stund. Den kan godt stå og svelle over natta.
Stekes i vanlig vaffeljern. Bruk melkefri margarin til å smøre jernet. Kjempegode, og sunne!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?